Soepie?! Brr, ik vond het de afgelopen weken echt koud, jullie niet? Misschien komt het ook omdat ik nog heel hard moest wennen aan de Nederlandse temperaturen toen ik net terug kwam uit Bali hoor, maar ik heb mijn sjaal de afgelopen weken iedere dag gedragen. Tijd voor soep dus! Een hartverwarmende, lekker dikke soep want zo heb ik ze het liefst. Als het aan mij ligt mag de lepel op de soep blijven liggen, zo dik vind ik hem het allerlekkerst. Deze Geroosterde Aubergine-Tomatensoep is ook lekker dik. De aubergine is in deze soep niet heel heftig aanwezig. Door het roosteren wordt ‘ie lekker zacht en hierdoor geeft hij de tomatensoep extra schwung, meer pit. Van deze soep kan ik rustig een hele pan op, die ik het liefst met alleen de lepel uitlepel maar dat is ook weer zo aso. Netjes in een soepkom dus, maar genieten doe ik er net zo hard van.

Wat heb je nodig? (4 – 6 personen)

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 750 milliliter groentebouillon
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • ½ eetlepel ras el hanout
  • 50 gram vermicelli
  • peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

2. Was de aubergine onder de kraan, dep droog en snijd hem vervolgens in grove stukken. Verdeel de aubergine over de bakplaat en rooster de blokjes in 20 minuten in het midden van de oven zacht en bruin.

3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze in een beetje olijfolie in een soeppan aan tot het goed begint te geuren.

4. Voeg vervolgens de blokjes geroosterde aubergine samen met het paprikapoeder, de komijn en de ras el hanout toe. Schep het geheel goed om.

5. Schenk de groentebouillon en de tomatenblokjes in de pan. Roer goed door en breng de soep aan de kook.

6. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan maar laat een klein kiertje open en laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen.

7. Pureer de soep met behulp van een staafmixer en voeg de vermicelli toe.

8. Laat de soep nog 10 minuten zachtjes doorkoken tot de vermicelli gaar is en breng de soep op smaak met peper en zout.

Serveer de soep direct wanneer deze nog warm is of laat afkoelen en zet de soep in de koelkast tot je hem gaat eten. Door toevoeging van de vermicelli kan het zo zijn dat de soep (erg) dik wordt als je hem even laat staan. Dit is makkelijk op te lossen door tijdens het opwarmen van de soep een beetje water toe te voegen.

Geroosterde Aubergine-Tomatensoep

Geroosterde Aubergine-Tomatensoep

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Geroosterde aubergine-tomatensoep

14 reacties

  1. kim

    Hij is goddelijk! Echt genoten. Alleen wij hebben er met z’n tweeën van gegeten, allebei twee kommen. Volgende keer maak ik het dubbele, de volgende dag zal ie vast nog lekkerder zijn. Thanks!

    Beantwoorden
  2. Bas

    Kan deze soep als voorgerecht voorgeschoteld worden? Of is hij daar te machtig voor?
    Hij ziet er op de foto’s al overheerlijk uit in ieder geval!

    Beantwoorden
  3. Evelien

    Er staat momenteel opnieuw een pan te pruttelen. Heerlijk vind ik hem. Da’s eten en drinken tegelijkertijd

    Beantwoorden
    • Sabine

      Echt? Hangt ook een beetje af van het formaat soepkom dat je hanteert natuurlijk… haha! Ik ervoer 4 personen toch wel echt als het minimale, er vanuit gaande dat je er ook nog iets bij eet.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.