Al huuuuuuge champignonlover is mijn favoriete soepje automatisch een champignonsoep. Dik of dun, met diverse paddenstoelen of mooi glad zoals deze champignonsoep.. ik houd ervan! Het fijne van deze soep is dat je hem ook in een handomdraai iets feestelijker kunt maken. Zo maakte ik een gladde champignonsoep met Hollandse garnaaltjes. Niet alleen heel erg lekker, het krikt de kleur van de toch ietwat saai ogende champignonsoep direct op. En de smaak, oooh… heerlijk.

Wat heb je nodig? (8 – 10 personen)

  • 1 liter groentebouillon
  • 75 gram ongezouten roomboter + extra
  • 75 gram bloem
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 200 gram Hollandse garnaaltjes
  • crème fraîche
  • (verse) dille
  • peper en zout

1. Hak het teentje knoflook fijn en snijd de ui in halve ringen. Halveer de champignons.

2. Verhit een beetje boter in een soeppan en fruit hierin de knoflook en de ui. Voeg de champignons toe en bak deze mee tot ze zacht en bruin worden.

3. Voeg de groentebouillon aan de groenten toe. Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten doorkoken.

4. Laat in een andere pan de roomboter smelten en voeg hier de bloem aan toe. Roer dit met een garde goed door en bak enkele minuten mee. Laat de bloem niet bruin worden! Hiermee maak je een roux.

5. Voeg twee soeplepels koud water toe aan de roux en roer door tot een klontvrij mengsel. Voeg dit vervolgens toe aan de ingrediënten in de soeppan en laat het meekoken tot de soep dikker wordt.

6. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

7. Schep de champignonsoep in diepe borden en garneer met een lepel crème fraîche, de Hollandse garnaaltjes en (verse) dille.

champignonsoep met hollandse garnaaltjes

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.