Sinds mijn laatste reis naar Azië kan ik nog niet helemaal kan afstappen van de noedels en daarom besloot ik een Glasnoedelsalade met zalm en paksoi te maken. Ideaal als lunch maar ook prima voor het diner als je op zoek bent naar een licht en gezond gerecht. Ook kun je met deze salade naar hartenlust variëren als je dat zou willen. Ben je bijvoorbeeld niet zo’n fan van zalm dan gebruik je gewoon lekker kip. Met dungesneden biefstuk is deze salade bovendien ook erg lekker. Hoewel je dit gerecht in de zomer wellicht liever eet dan nu, kan ik er ook nu wel erg blij van worden.

Wat heb je nodig (1 persoon)

  • 50 gram glasnoedels
  • 150 gram verse zalm
  • 30 gram paksoi
  • 30 gram wortel
  • 50 gram komkommer
  • 1 bosui
  • snuf chilipoeder
  • ½ eetlepel sesamolie

Voor de marinade:

  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • sap van een halve limoen
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 1½ eetlepel sesamolie

1. Doe de ingrediënten voor de marinade in een kom en roer het geheel goed door tot een glad mengsel ontstaat.

2. Dep de zalmfilet droog en wentel deze door de marinade. Dek het kommetje af en laat de zalm minimaal een uur in de koelkast marineren.

3. Was de paksoi, wortel en komkommer en snijd deze in reepjes en plakjes. Doe de groenten vervolgens in een kom.

4. Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de zalm om en om in vier minuten gaar.

5. Bereid de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6. Doe de glasnoedels bij de groenten in de kom en voeg hier een halve eetlepel sesamolie aan toe. Schep het geheel goed om.

7. Leg de zalmfilet bovenop de salade en garneer deze met de bosui. Voeg een snufje chilipoeder aan de salade toe voor extra smaak.

Glasnoedelsalade met zalm en paksoi

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

10 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.