Wentelteefjes, lekker! Wie kent ze niet, de gebakken ‘broodpannenkoekjes’ met suiker en kaneel. Al tijden wilde ik hier een hartige draai aan geven, iets totaal anders dan de zoete traktatie die je normaal verwacht bij wentelteefjes. Ik kwam op deze hartige wentelteefjestosti. Eigenlijk een combinatie van tosti en wentelteefjes, met pit! Er zit namelijk wat sambal tussen de tosti, lekker! Ben je nou niet zo gek op pittig of serveer je deze snack aan kinderen, dan kun je de sambal vervangen door (milde) mosterd of helemaal weglaten. Hieronder staat de beschrijving voor 1 zo’n hartige wentelteefjestosti.

Wat heb je nodig? 

 •  2 witte boterhammen
 • kaas (jong of belegen, naar smaak)
 • boter
 • sambal
 • 1 ei
 • scheutje melk

Zo ga je te werk:

1. Klop het ei met een scheutje melk los in een diep bord. Zorg ervoor dat het bord groot genoeg is om de boterhammen in de leggen.

2. Besmeer de boterhammen aan 1 kant met wat boter en wat sambal. Beleg 1 van de boterhammen met plakjes kaas (je kunt natuurlijk ook geraspte kaas of voorgesneden plakken gebruiken). Leg de andere boterham met de besmeerde kant op de kaas.

3. Leg de boterhammen in het ei, doe dit niet te langzaam, anders vallen de boterhammen uit elkaar! Doop beide kanten van de tosti in het eimengsel.

4. Verwarm een pan met wat boter (niet te heet) en bak de tosti aan beide kanten zo’n 4 minuten. Zet het vuur niet te hoog, je wil het brood garen, niet aanbranden.

5. Snijd de tosti schuin door en serveer met wat ketchup.

Hartige wentelteefjestosti1

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

10 reacties

 1. Hester

  Grappig, ik dacht pas nog ‘is er geen hartige variant voor wentelteefjes?’. Smaakt dit wel echt anders dan tosti of is het eigenlijk redelijk hetzelfde?

  Beantwoorden
  • Annebeth

   Het is echt een combinatie van tosti en wentelteefjes, ook qua smaak :-) Zeker doordat de boterhammen in het eimengsel gedrenkt zijn.

   Beantwoorden
 2. romy

  Dankje!
  echt precies wat ik zocht ik ga het nu meteen uitproberen alleen denk ik dat ik er ook nog een plakje ham op doe als dat gaat lukken tenminste :)

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.