Eigenlijk is het best een beetje vals dat ik dit recept nu met jullie ga delen, want in feite deel ik hem maar half. Dit recept voor een Broodje Buikspek is de beste die ik ooit heb gegeten, maar op het recept voor het buikspek zelf moeten jullie nog even wachten tot november. Die komt namelijk in mijn boek! Gelukkig stond er op OMF al een ander recept voor geroosterd buikspek, dus tot die tijd kun je die prima gebruiken. Bewaar dit broodje buikspek voor het weekend, je wilt er namelijk ultiem van genieten. En hoewel de hele combinatie wellicht wat vreemd klinkt (kaas-uibollen met mayonaise, huh?) zweer ik je dat je dit broodje vaker gaat maken als je hem eenmaal geprobeerd hebt.

Wat heb je nodig? (6 broodjes)

*Ik gebruikte gepekelde groenten uit een pot. In dit geval de zoetzure cocktailmix van Kuhne; deze vind je bij de augurken in het schap.

1. Snijd het buikspek in dunne plakken. Gebruik bij voorkeur buikspek dat net uit de oven komt, dan is het namelijk nog echt krokant.

2. Snijd de kaas-uibollen open en smeer de onderste helft in met de mayonaise.

3. Schaaf de komkommer met behulp van een kaasschaaf in dunne plakken en verdeel deze over de mayonaise.

4. Leg de plakken buikspek over de geschaafde komkommer en verdeel hier een hoeveelheid gepekelde groenten overheen.

5. Top af met verse peterselie naar smaak.

Dit broodje fatsoenlijk eten kan gewoon niet want de saus en de groenten vallen er aan alle kanten af. Het wordt een smeerboel maar ik garandeer je: dat is het waard!

Broodje buikspek

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

9 reacties

 1. Birgit

  Je laat het geheel er smakelijk uitzien, en op zich ben ik er best benieuwd naar, maar ik ben echt zwaar “allergisch” voor vlees met vet eraan. Ik gruwel bij het zien en voelen van dat glibberige vet haha. Denk dus niet dat ik het ooit zal maken.

  Beantwoorden
 2. Fred

  Lijkt me heerlijk!
  Maar.. Waar vind ik buikspek? Heb al een paar slagers geprobeerd, maar overal moet ik het dan een week van te voren bestellen. Zijn er bekende winkels waar ze buikspek verkopen?

  Beantwoorden
  • Sabine

   Wat gek… Heb je de slager op de markt al eens geprobeerd? Misschien dat ze het daar wel verkopen. Supermarkten hebben het voor zover ik weet niet. Of je zou eens bij een groothandel moeten kijken.

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.