Alweer een paar weken geleden maakte ik zelf een eiersalade om op brood te doen. Broodsalades van de Albert Heijn zijn altijd redelijk aan de prijs en bij ons in huis komen ze nooit op. Wat weer als gevolg heeft dat de helft weggegooid moet worden en dat is natuurlijk zonde. Daarom besloot ik zelf maar eens aan de slag te gaan met het ‘in elkaar zetten’ van een eiersalade en het fijne is dat je precies de hoeveelheid kunt maken die je nodig hebt. Fijn! Gisteren kwam ik de foto tegen die ik met mijn telefoon maakte en dat gaf de aanleiding om het recept maar eens op Ohmyfoodness te zetten. Dus vandaag: hoe maak je je eigen eiersalade?

Wat heb je nodig? (2 rijkelijk belegde boterhammen)

  • Twee hardgekookte eieren
  • 2 eetlepels Yofresh of mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel bieslook (vers of gedroogd)
  • peper en zout

Zorg ervoor dat je de eieren goed hard kookt en laat ze schrikken in koud water zodat je ze makkelijk kunt pellen. Prak vervolgens de eieren met een vork in een bakje fijn en voeg hieraan de Yofresh en de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout en proef tussendoor of het naar smaak is. Hou je van meer pit kun je nog wat paprikapoeder toevoegen of natuurlijk wat meer mosterd. Voor dit recept heb ik zelf honingmosterd gebruikt (valt het al op dat ik hier gek op ben?) maar je kunt ook Franse mosterd of Dijon gebruiken.

Wanneer de eiersalade voldoende op smaak is voeg je de bieslook toe en mix je het nog even goed door. Het is lekker als de eieren niet helemaal fijn geprakt zijn maar dat het nog enigszins herkenbaar blijft.

Erg lekker om te eten met geroosterd donkerbruin brood en een beetje sla of natuurlijk op toastjes!

Variatietips:

  • Voeg eens wat crème fraîche of geraspte kaas toe aan de eiersalade
  • Voor wat meer pit kun je de helft bieslook en de helft basilicum toevoegen
  • Tuinkruiden doen het ook altijd goed in een eiersalade

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Sandra

    Hey wat leuk, deze eiersalade heb ik gisteren gemaakt. Een vriendin van mij gaf het recept, het enige wat er anders aan is is de toevoeging van mosterd. Ga ik de volgende keer zeker proberen, thanks!

    Beantwoorden
  2. Kelsey

    Nog een tip… zoals ik hem altijd maak :

    Eieren, mayonaise, ui, kerriepoeder, zout, peper

    kook de eieren hard. prak ze met een vork. voeg mayonaise toe zover je lekker vind. snijd de ui heel fijn en voeg die toe. Voeg naar smaak kerriepoeder toe (mag best een kleurtje krijgen) tot slot zout en peper en evt. wat kruiden zoals bieslook… echt een topper :)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.