Van sommige ‘recepten’ twijfel ik soms best wel of ik ze online zou zetten of niet. Ik bedoel, sommige dingen zijn zo ontzettend simpel dat ik denk dat iedereen daar wel op kan komen. Maar toch merk ik dat jullie op zoek zijn naar inspiratie voor gezonde en makkelijke lunches en/of snacks. En tja, als je het makkelijk wilt dan kun je het wat mij betreft ook makkelijk krijgen hoor. Deze Kalkoen BLT Rolletjes mogen eigenlijk geen naam hebben vind ik want ze zijn letterlijk in tien minuten te maken, maar goed.. je moet er maar opkomen! Ze zijn heerlijk als snack tussendoor, maar Tim nam ze laatst mee als lunch en ook bij hem vielen ze daarvoor erg in de smaak.

Wat heb je nodig? (8 stuks)

  • 8 plakjes kalkoenfilet
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • ½ krop romaine of botersla
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel mayonaise
  • ½ theelepel chili-olie

1. Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig. Laat ze vervolgens goed uitlekken op een vel keukenrol.

2. Scheur de sla in kleinere stukken en was ze grondig onder de koude kraan. Laat ook de slablaadjes goed uitlekken. Snijd ondertussen de tomaat in stukjes.

3. Leg een plakje kalkoenfilet op de snijplank en leg de sla, tomaat en een half plakje ontbijtspek tegen de onderkant van de kalkoenfilet aan. Rol vervolgens het plakje kalkoenfilet zo strak mogelijk op.

4. Roer de chili-olie door de mayonaise en serveer de chilimayonaise bij de kalkoenrolletjes.

Kalkoen BLT rolletjes

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.