We kennen het allemaal wel, van die vleesverpakkingen die veel te groot zijn voor twee personen. Of dat je gehaktballen hebt staan draaien maar het toch teveel is geweest, of teveel soepballetjes… Anyway, een koude gehaktbal is wat mij betreft altijd lekker de volgende dag. Op brood bijvoorbeeld of maak er deze gehaktpita mee. Hartstikke lekker, makkelijk om te maken en het is eens iets anders dan een wit bolletje gehaktbal met mayonaise of mosterd. Overigens kun je uiteraard eindeloos variëren met de ingrediënten. Kijk gewoon wat je nog hebt liggen in de koelkast en maak je kliekjes op. Ik had nog een halve groene paprika liggen en dus maakte ik die op.

gehaktpita

Wat heb je nodig? (1 persoon)

  • 2 pitabroodjes
  • 1 gehaktbal (of een paar kleintjes)
  • ½ groene paprika
  • gefruite uitjes
  • knoflooksaus

1. Snijd de pitabroodjes in en verwarm ze in de oven. Je kunt ze ook in de magnetron of in het broodrooster doen, waar jij de voorkeur aan geeft.

2. Snijd de paprika in lange repen en bak ze, samen met de gehaktbal, even kort op in een koekenpan. Houd er rekening mee dat het gehakt niet meer hoeft te garen maar dat je het alleen nog even moet verwarmen.

3. Schep een beetje knoflooksaus in de pitabroodjes wanneer deze warm zijn en verdeel hierover het gehakt met de paprika. Bestrooi het broodje met een beetje gefruit ui.

Als ik het in huis had gehad was deze gehaktpita nog uitgebreider geweest. Zo had ik er bijvoorbeeld tomaat en sla aan toegevoegd. Ook zou ik er de volgende keer nog een gebakken uitje bij doen. Maar gebakken champignons zijn misschien ook wel lekker…

Eigenlijk kun je deze gehaktpita beschouwen als een broodje hamburger, maar dan anders. Simpel, snel maar wel smakelijk. Wanneer je dit de dag van te voren klaarmaakt en in aluminiumfolie verpakt, kun je het de volgende dag overigens ook meenemen als lunch naar school of je werk. Handig!

gehaktpita

gehaktpita

gehaktpita

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Judith

    Jij maakt echt altijd zulke heerlijke recepten! En dan zien de foto’s er ook nog eens zo geweldig uit, dat ik helemaal begin te watertanden!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.