Beautyblogger Roxanne is zich de laatste tijd flink aan het verdiepen in low carb eten. Nu is dat voor een foodie zoals ik niet zo makkelijk, ik vind namelijk veel te veel dingen te lekker om te laten staan en als ik mezelf iets verbied wil ik het juist hebben, maar Roxanne komt met steeds meer recepten die ook voor de niet-diëters erg lekker zijn. Zo ook dit low carb brood dat je heel makkelijk thuis kunt maken (in de magnetron!) en heerlijk is met roomkaas, ijsbergsla, komkommer en gerookte zalm.

Wat heb je nodig?

  • 50 gram gemalen lijnzaad
  • 50 gram amandelmeel
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • scheutje room
  • een snufje zout
  • scheutje olijfolie

low carb brood

1. Doe de gemalen lijnzaad, amandelmeel, bakpoeder en het zout bij elkaar in een kom en meng dit goed door elkaar. Je kunt overigens ook gebroken lijnzaad gebruiken als je dit kunt vinden, maar maal het dan even fijn in de blender of maak het plat met de achterkant van een lepel.

2. Doe het ei, de room en de olie erbij en meng het geheel vervolgens goed door.

3. Schep het mengsel in een licht ingevette magnetronbestendige kom en druk het licht aan met een lepel.

4. Zet de schaal één tot twee minuten op de hoogste stand in de magnetron en klaar is je low carb ‘brood’!

Er zijn tal van variaties te verzinnen op dit basisrecept, vrijwel ieder product dat je lekker vindt kun je door het ‘beslag’ heen doen, dus experimenteer er eens mee! Ondanks dat ik niet aan low carb doe, hoe kan dat in vredesnaam met een pastafetish, ben ik wel heel benieuwd naar dit brood! Mede dankzij het superfood lijnzaad is dit recept beregezond. Lijnzaad schijnt er namelijk voor te zorgen dat het de kans op hartkwalen, kanker en diabetes verminderd.

low carb brood
Dankjewel Roxanne voor het delen van dit low carb recept en de fijne foto’s! Liefhebbers: check ook haar recept voor low carb chocolademousse en geroosterde kikkererwten!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

11 reacties

    • Sabine

      Het is voldoende voor een groot broodje. Mocht je er niet zoveel van eten dan kun je er ook prima twee keer mee doen.

      Beantwoorden
  1. Guinan

    Ziet er lekker en makkelijk uit, ga het zeker proberen.
    Maar “pasta-fetish” gaat PRIMA samen met low carb hoor, probeer maar eens de pasta’s van DREAMFIELD, die zijn niet van echt te onderscheiden!
    Verkrijgbaar bij o.a. Dietwebshop.nl, 6 of 7 soorten zelfs!
    Er gaat een (low carb) wereld voor je open ;-)

    Beantwoorden
  2. Christine

    beste Sabine/Roxanne,

    Vind dit, vier jaar na dato. Ziet er spannend uit, en ik heb de schaal zojuist in de magnetron gezet. Er zou nog wel wat meer info bij het recept mogen…. Zoals:

    Voor hoe veel personen?
    Hoe veel is ‘een scheutje’ room? En dito olijfolie? Met andere woorden: wat voor consistentie moet het deeg hebben? Ik ben uit gegaan van een soort cakebeslag — dan is er wel meer dan ‘een scheutje’ nodig.

    Hoe groot moet/mag de schaal zijn waar je het beslag in doet? Met andere woorden, hoe dik moet de laag beslag zijn?

    En hoe moet het er uiteindelijk uit zien? Is het hard of zacht brood?

    Zou allemaal erg helpen… Mijn baksel ziet er nu uit als een dikke pannekoek, is dat de bedoeling?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.