Ik ben gék op champignons en het liefst eet ik ze bij elke maaltijd. Maar ondanks dat ik er nooit genoeg van krijg, vind ik wel dat het bij een maaltijd in balans moet zijn. Vandaar dat het wel eens voor wil komen als ik bijvoorbeeld een gehaktpizza of de pasta van gisteren maak, ik champignons over houd. En mocht ik de volgende dag dan thuis zijn, dan vind ik het heerlijk voor bij de lunch!

Champignons kun je op talloze manieren bewerken. Zo kun je ze vullen en in de oven zetten, of door een eitje bakken voor een boerenomelet. Maar zelf vind ik het lekker om de champignons op te bakken en te eten met toast. Wanneer het als lunch dient dan!

Hetgeen dat ik doe is de champignons in vieren snijden, om het wel herkenbaar te houden, en in een klein drupje olie bakken. Wanneer de champignons gaar zijn bestrooi ik ze met wat zout en tijm. Ondertussen heb ik mijn zonnebloempit brood al geroosterd en besmeerd met heerlijke tapenade. En in no-time heb je een gevarieerde lunch op tafel staan, die ook nog eens hartstikke gezond is!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

11 reacties

    • Sabine

      Ik heb de “Tapenade Di pompedoro e peperoncino” van Sacla Italia gebruikt. Deze is te koop bij Xenos. Lekker hoor, is een tapenade van tomaat en chili dus iets pittiger dan normaal.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.