Naar aanleiding van een comment op OMF van een paar weken geleden ben ik gaan tobben over een ‘gezonde rubriek’. Nu worden er op OMF niet enkel ongezonde recepten gepubliceerd, maar ik vond dat Fastfood Friday best een tegenhanger mocht krijgen. Een rubriek waarin enkel gezonde gerechten worden gepubliceerd. Hetzij in calorieën, gezonde alternatieven, eiwitrijke gerechten, het kan echt van alles zijn. En die gezonde gerechten vind je vanaf vandaag iedere zondagochtend terug in Super Healthy Sunday. Mochten jullie suggesties hebben voor invulling van deze rubriek dan hoor ik het uiteraard graag!

De tijd hebben om wat van je lunch te maken is ideaal. Weg met die saaie boterham met kaas en helloooo lekkere lunch. De sandwich die ik je nu ga laten zien kun je overigens ook prima de avond van te voren maken om hem vervolgens de volgende dag mee te nemen naar je werk. Toegegeven, vers is ie wel het allerlekkerst maarja, we hebben natuurlijk niet alle tijd van de wereld. Het fijne van deze naan met avocado en gerookte makreel is dat het goede bouwstoffen bevat die je lichaam nodig heeft, makkelijk eet zonder al teveel geknoei en de sandwich is bovenal natuurlijk heel erg lekker. Alle ingrediënten haal je gewoon in de supermarkt.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 kleine Naans
  • 1 avocado
  • 2 handjes slamix
  • gerookte makreelfilet
  • peper en zout

1. Leg de naans even kort onder de grill of leg ze in de oven zodat ze gaar kunnen worden. Snijd de naans vervolgens doormidden.

2. Schil de avocado en prak het vruchtvlees tot puree met behulp van een vork. Breng de avocado op smaak met een beetje zout en peper en smeer de puree over één helft van het brood.

3. Pluis de gerookte makreel met behulp van twee vorken in grove stukken. Let er hierbij op dat je al het graat verwijderd, dat willen we namelijk niet in ons mond hebben. Je kunt overigens de makreel ook prima in kleine stukjes pluizen, maar ik vind dit lekkerder.

4. Verdeel een handje sla over de avocadopuree en leg hier de gerookte makreelfilet bovenop. Top af met de andere helft van het brood.

En that’s it, een heerlijk broodje voor de lunch!

naan met avocado en makreel

naan met avocado en makreel

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

12 reacties

    • Petra

      Tuurlijk! Gerookte zalm? Gerookte forel? Maar zelfs ook gewoon tonijn uit blik? En wat roomkaas of roomkaas met chilipepers erdoor oid maakt het naar mijn idee helemaal geweldig!

      Beantwoorden
    • Sabine

      Natuurlijk, je kunt er eigenlijk alles tussen doen wat je wil! De suggesties die Petra geeft zullen prima smaken, maar je kunt ook (gerookte) kip gebruiken of kalkoen, wat jij wil.

      Beantwoorden
  1. Hester

    Bij ons ligt echt al eeuwen naanbrood in de kast, maar mijn moeder zegt telkens dat ze niet weet wat ze er mee moet. Hoewel ze ook geen fan is van avocado ga ik haar dit wel laten zien, ik wil het nu wel een keer proeven! (en kan er natuurlijk zelf ook wat mee doen)

    Beantwoorden
  2. Kevser

    Oh wat een fijne nieuwe rubriek! Misschien een tip om ook een beetje achtergrondinformatie mee te geven, zoals: dit is goed voor je lichaam omdat…. Ik heb bijvoorbeeld geen idee waarom naanbrood een gezonde keuze is. Ziet er wel heel goed uit!:D

    Beantwoorden
  3. Maaike

    Superleuk, zo’n gezonde rubriek! Ben echt benieuwd naar de volgende recepten! Misschien iets met superfood? Gebakken havermout is zoo lekker, haha.

    Beantwoorden
  4. Maaike

    Erg leuk deze nieuwe rubriek! Leuk dat je wat hebt gedaan met de feedback =).
    Gerookte makreel klinkt lekker!
    Naar de achtergrondinformatie ben ik inderdaad ook wel benieuwd!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.