Dat in OMF’s Studentenkeuken altijd alles makkelijk, snel klaar en budgetvriendelijk moet zijn is voor mij ook best wel eens lekker. Niet eindeloos in de keuken staan voor een mooi gerecht, niet tal van ingrediënten gebruiken voor de beste smaak… Gewoon snel een ontbijt, lunch of diner in elkaar flansen zodat ik ook snel weer verder kan gaan met andere bezigheden. Ik denk dat de lunchtip die ik vandaag met jullie deel een runner up is voor ‘het makkelijkste gerecht op OMF’. Met een aantal zeer budgetvriendelijke producten tover je namelijk zo een heerlijke Panini Hawaii op tafel.

Bereidingstijd: < 10 minuten | Prijs per broodje: € 0,50

Wat heb je nodig? (4 stuks)

 • 1 pak afbak pistoletjes
 • 4 plakjes kaas
 • 4 plakjes schouderham
 • 4 schijfjes ananas
 • optioneel: verse basilicum
 • olijfolie

1. Snijd de broodjes over de lengte doormidden en beleg ze met de ham en kaas.

2. Snijd de schijfjes ananas ook doormidden en verdeel twee helften over de broodjes. Verdeel hier vervolgens wat verse basilicum overheen als je dit lekker vindt.

3. Smeer de bovenkanten van de broodjes lichtjes in met een beetje olijfolie en leg ze op de onderste helft van de broodjes.

4. Leg de broodjes een paar minuten onder de grill en druk ze voorzichtig een beetje plat. Wanneer de kaas gesmolten is en de broodjes een grillpatroon op de bovenkant hebben zijn ze klaar!

Heb je geen grillpan? Deze broodjes zou je eventueel ook in een koekenpan kunnen klaarmaken, verhit daarvoor een beetje olie in de pan zelf en duw de broodjes plat met een deksel of de onderkant van een andere pan. Uiteraard zou je ze ook in de oven kunnen schuiven, echte panini’s worden het dan niet maar een broodje Hawaii is ook erg lekker!

Voor extra smaak aan de panini’s kun je de broodjes ook eerst insmeren met pesto, tomatentapenade of kruidenboter voordat je de rest van de ingrediënten erop legt.

Panini Hawaii

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

5 reacties

 1. Hester

  Tosti blijft toch altijd lekker, leuk ook met een pistoletje in plaats van een simpele boterham. Ik houd niet zo van ananas in mijn eten, maar er zijn nog talloze andere variaties natuurlijk!

  Beantwoorden
 2. Susanne

  Super easy maar zó lekker! Tegenwoordig hebben ze van Délifrance ook baguettes die al op een panini lijken, super handig!

  Beantwoorden
 3. alexa

  Dit is echt zo lekker, net als mozzarella of een gewone panini. Toch vind ik hem altijd lekkerder als ik m niet thuis maak haha!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.