Leuke en simpele ideeën ontstaan vaak wanneer je tijd hebt. Wanneer ik een dag vrij heb probeer ik dan ook altijd net wat meer uit mijn lunch (of ontbijt) te halen dan gewoon een boterham met kaas te eten. Onlangs had ik weer zo’n dag. Ik ontbeet pas laat en eigenlijk kon ik het net zo goed met mijn lunch combineren. Ik brunchte met deze broodjes: pita met mozzarella en ham. Je hebt er heel weinig voor nodig en je kunt weer naar hartenlust variëren met je toppings.

pita met mozzarella en ham

Wat heb je nodig? (2 broodjes)

  • 2 pitabroodjes
  • ½ bol mozzarella
  • 2 plakjes ham
  • peper
  • verse basilicum

1. Verwarm de oven voor op 180° en bevochtig de pita broodjes met een klein beetje water.

2. Snijd de mozzarella in dunne plakken en verdeel deze over de pitabroodjes. Mozzarella loopt best uit wanneer het smelt, dus het is niet nodig om je het hele oppervlakte van het broodje te bedekken.

3. Scheur vervolgens de plakken ham in kleine stukjes en verdeel deze over de kaas. Uiteraard kun je ook voor ander vleeswaren kiezen of zelfs voor vis. Liever vegetarisch? Beleg de broodjes dan bijvoorbeeld met ui en tomaatjes voordat je ze in de oven schuift.

4. Kruid de broodjes naar wens met verse peper. Gebruik je toppings die niet zo zout zijn, gebruik dan ook nog een beetje zout. Aangezien ik aardig zoute gedroogde ham gebruikte, heb ik geen zout gebruikt.

5. Schuif de pitabroodjes zo’n tien minuten in het midden van de oven, tot de mozzarella gesmolten is en de ham knapperig begint te worden.

6. Scheur de basilicumblaadjes in kleine stukjes en verdeel over de pitabroodjes.

pita met mozzarella en ham

pita met mozzarella en ham

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.