Pittige Wortelsoep met gerookte paprika

Steeds vaker duik ik ’s middags de keuken even in om een soepje klaar te maken voor de lunch. Dat is een van de grote voordelen aan het thuiswerken, als ik er zin in heb kan ik met iets warms lunchen. Ik kwam een recept voor wortelsoep tegen op Pinterest en aangezien ik dat nog nooit had gegeten, leek het me leuk om ermee aan de slag te gaan. Uiteindelijk maakte ik er een Pittige Wortelsoep met gerookte paprika van, lekker op wat koudere dagen als je wel wat pit kunt gebruiken. En daarbij is ‘ie – zoals vrijwel iedere soep – lekker makkelijk om te maken!

Wat heb je nodig? (4 – 6 personen)

  • 500 gram wortel
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 1 liter groentebouillon
  • olijfolie
  • peper en zout

1. Snijd de ui grof en hak de peper en de knoflook fijn. Fruit deze in een beetje olijfolie in een soeppan aan.

2. Schil de wortel en snijd deze in grove stukken. Doe de wortel in de pan en voeg hier het paprikapoeder aan toe. Schep even goed om.

3. Doe dan de bouillon samen met het gemberpoeder, de komijnpoeder en wat peper en zout erbij. Breng het geheel aan de kook.

4. Doe de deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat de soep ongeveer 20 – 30 minuten zachtjes koken tot de wortel zacht is geworden.

5. Pureer de soep met behulp van een staafmixer glad.

6. Serveer de soep warm en schenk er eventueel een beetje yoghurt of room in om de soep iets minder pittig te maken.

Deze Pittige Wortelsoep is prima in te vriezen of een paar dagen in de koelkast houdbaar wanneer je teveel hebt gemaakt.

Pittige wortelsoep met gerookte paprika

Join the Conversation

  1. Margot says:

    Dit lijkt me inderdaad een perfecte lunch! Lekker!

  2. Ellen says:

    oh dit klinkt echt heerlijk! Ga ik zeker eens uitproberen! :)

  3. nicole says:

    Hij ziet er heerlijk uit. Ik ga hem snel eens proberen!

  4. Jildou says:

    Dit klinkt heel erg goed! Wordt hij ook minder pittig als ik de peper eruit laat in plaats van yoghurt of room toe te voegen?

    1. Sabine Author says:

      Je kunt inderdaad de peper weglaten als je de soep wat minder pittig wilt. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om zoet gerookt paprikapoeder te gebruiken in plaats van de pittige. Als je na het pureren van de wortel de room toevoegt wordt de soep ook wat romiger.

  5. Eveline says:

    Hij was heerlijk! Zonder peper, met snufje chili en lepel roomkaas er door.

  6. Rosmarijn says:

    Net gemaakt voor lunch, precies wat ik nodig had met mijn verkoudheid! Was heerlijk! De rest gaat morgen mee naar werk! Thsnks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close