Al eerder maakte ik de populaire kaasbroodjes, voor velen bekend van het station. Een misschien nog wel bekendere warme snack is het saucijzenbroodje. En hoewel ik weet dat het geen gezonde keuze is (dat vaak nog wordt benadrukt door het met vet doordrenkte papiertje dat er vaak omheen zit), kan ik er soms wel erg van genieten. Dit recept voor 10 – 12 saucijzenbroodjes is eigenlijk helemaal niet moeilijk en ook nog lekker snel klaar.

Wat heb je nodig?
– 300 gram gehakt (ik heb kipgehakt gebruikt)*
– bladerdeeg
– Zout, peper, overige kruiden naar keuze (ik gebruikte paprika- en knoflookpoeder, worcestersauce en wat nootmuskaat).
– 2 eieren
– paneermeel

* Ik kocht mijn kipgehakt bij een grote Albert Heijn, maar het is ook te koop op de markt of bij een poelier.

DSC_0578

Zo ga je te werk:

  1. Meng het gehakt met een ei, de kruiden en paneermeel. Omdat elk gehakt weer anders is, is het lastig te zeggen hoeveel paneermeel je nodig hebt. Je gehakt mengsel moet niet meer te nat zijn, maar goed kneedbaar en het moet makkelijk een vorm kunnen houden (en dus niet uit elkaar vallen).
  2. Vorm 10 tot 12 dunne worstjes van het gehakt en leg ze op een bord. Zet ze in de koelkast (10-15 minuten), zodat ze wat kouder en steviger worden. Ontdooi het bladerdeeg.
  3. Verwarm nu je oven voor op 200 °C. Klop het overgebleven ei  in een schaaltje los. Bestrijk een van de randen van het bladerdeeg met een beetje ei. Leg op elk plakje bladerdeeg een gehaktworstje (parallel aan het randje met ei) en vouw het blaadje dubbel. Druk het randje in de lengte aan met een vork, zodat het bladerdeeg goed aan elkaar geplakt zit. Bestrijk de pakketjes met ei en leg ze op een bakplaat (bekleed met bakpapier).
  4. Bak de saucijzenbroodjes ±20 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

 

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. kim

    Leuk dat je ze met kip gehakt hebt gemaakt! Wij eten nooit varkensvlees (wat er natuurlijk vaak in zit), dus deze ga ik zeker eens maken! Jammie!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.