Salades kunnen wat mij betreft altijd, of het nu lente, zomer, herfst of winter is. En hoewel ik weet dat groenten en fruit tien keer zo lekker smaken wanneer ze in het seizoen zijn, weerhoudt dit me er niet van om zo af en toe een beetje te cheaten. Vandaag deel ik een saladerecept met je die ik eigenlijk prima vind passen bij dit seizoen. Ik maakte laatst een simpele salade met gerookte kip en druiven en dankzij de toevoeging van pitten en zaden zorgde deze salade voor voldoende vulling op een dag dat je niet erg veel trek hebt.

Wat heb je nodig? (1 persoon)

  • 1 handvol gemengde sla (bij voorkeur eikenblad melange)
  • 100 gram gerookte kipfilet
  • 10 blauwe druiven
  • 1 bol mozzarella
  • 1 eetlepel gemengde pitten en zaden
  • 1 theelepel pesto
  • olijfolie

1. Was de sla en leg deze in een diep bord.

2. Snijd de gerookte kipfilet in plakjes en de blauwe druiven doormidden. Verdeel deze lukraak over de sla.

3. Scheur de mozzarella in grove stukken en verdeel deze over de salade.

4. Sprenkel een beetje olijfolie over het bord voor extra smaak.

5. Strooi de gemengde pitten en zaden over het bord en maak de salade af met een beetje pesto.

Salade met gerookte kip en druiven

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

8 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.