Waaay back schreef ik al eens een artikel over de ei-zalm toast, een favoriet bij ons thuis tijdens een uitgebreid ontbijt. Nu hebben we sinds een paar weken gerookte zalmsnippers ontdekt die op de markt worden verkocht en oooh my wat zijn die lekker! Niet super goedkoop maar wel ontzettend vers en heerlijk voor de lunch als je iets meer wil dan gewoon een boterham met kaas. Afgelopen week hadden we weer zalmsnippers in huis en besloot ik te experimenteren voor de lunch. En daar kwam dit heerlijke recept voor zalmtoast uit.

Wat heb je nodig? (1 persoon)

  • 2 volkoren boterhammen
  • Philadelphia light smeerkaas
  • 100 gram gerookte zalmsnippers
  • geraspte kaas
  • dille
  • peper

Uiteraard kun je met dit recept weer fijn variëren, maar dit is hoe ik ‘mijn’ zalmtoast het lekkerst vind.

1. Verwarm de oven voor op 180ºC.

2. Smeer de volkoren boterhammen in met een laagje Philadelphia smeerkaas. Dit hoeft niet te dik, zelf gebruik ik het meer als ‘plaklaagje’ dan als smaakmaker.

3. Verdeel de zalmsnippers over de twee boterhammen.

4. Bestrooi de boterhammen met de geraspte kaas en breng op smaak met peper (geen zout, de vis is al zout genoeg) en dille.

5. Leg de boterhammen op het ovenrooster en schuif deze bovenin de oven. Toast de boterhammen in tien minuten knapperig en zorg ervoor dat de kaas gesmolten is. Dankzij het roosteren gaart de zalm ook nog een beetje door, heerlijk!

Nooom! Omdat je helemaal niet veel geraspte kaas nodig hebt, is deze zalmtoast ook nog best gezond. In ieder geval Weight Watchers vriendelijk. Ik was voor deze twee boterhammen 11 punten kwijt.

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.