Wanneer je eens wat meer tijd hebt voor je lunch zou je je eigenlijk eens iets meer moeten uitsloven. Weg met de standaard bruine boterham met het snelle beleg en helloooo overheerlijke sandwich. Deze crostini met avocado en garnalen zou ik iedere dag wel willen eten, zo ontzettend lekker. Bovendien ook nog eens lekker vullend waardoor je zeker tot het avondeten bent voorzien. Probeer voor zo vers mogelijk brood te gaan, het liefst een brood dat je zelf moet snijden want dat smaakt het lekkerst.

Wat heb je nodig? (1 persoon)

  • 1 snee brood (meergranen/zuurdesem) à 80 gram
  • 100 gram garnalen
  • 1 teentje knoflook
  • ½ kleine avocado
  • 1 cherrytomaatje
  • limoensap
  • peper en zout
  • verse dille
  • verse bieslook

1. Rooster het brood in de grillpan tot het mooie grillstrepen krijgt en krokant begint te worden. Hak ondertussen vast de knoflook fijn.

2. Maak een guacamole door het vruchtvlees van een halve avocado fijn te stampen met een vork en hierdoor een fijngehakt cherrytomaatje te roeren. Breng op smaak met limoensap, peper en zout.

3. Fruit de knoflook in een klein beetje olie aan en voeg de garnalen toe. Bak tot de garnalen gaar en warm zijn.

4. Smeer de guacamole op het geroosterde brood en verdeel hier de garnalen over. Top af met verse dille en verse bieslook.

Ah, zo lekker. Het nadeel van schrijven voor OMF is dat je op het moment dat je de foto’s maakt enorm veel zin hebt in het gerecht (en het daarna natuurlijk mag eten), maar op het moment dat ik het artikel schrijf heb ik er direct wéér zin in. Snel maar weer een keer maken dus.

Deze crostini kun je ’s avonds uiteraard ook prima als diner eten, wellicht met een kopje soep erbij. Jam!

crostini met garnalen en avocado

crostini met garnalen en avocado

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.