Rijstsalades, ik loop er steeds warmer voor! Net als pastasalades zijn rijstsalades ideaal om van te voren al te maken en dus ook heel geschikt om mee te nemen als lunch de volgende dag. Bovendien vind ik het op warme dagen ook erg lekker om ’s avonds een koude rijstsalade te eten in plaats van een bord warme rijst. Deze Thaise Rijstsalade maakte ik op een dag dat ik zin had om iets uit de losse pols te maken. Ik had nog wat restjes in de koelkast en kast liggen en besloot die gewoon op te maken. Daar zijn salades immers ideaal voor!

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 1 koffiekopje witte rijst
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • 200 gram kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • ½ komkommer
  • 1 rode paprika
  • 50 gram geraspte wortel
  • 2 bosuitjes
  • 200 gram bamboescheuten

Voor de pindadressing:

  • 4 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel vissaus
  • heet water

1. Doe de rijst in een pan en schenk hier de kokosmelk bij. Leg 1 gepeld teentje knoflook bij de rijst in de pan en breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan, draai het vuur laag en kook de rijst net zolang tot de kokosmelk volledig is opgenomen. Verwijder vervolgens het teentje knoflook weer.

2. Snipper de ui en hak het andere teentje knoflook en de rode peper fijn. Fruit deze in een scheutje olie in een koekenpan aan tot het goed begint te geuren. Leg vervolgens de kipfilet in de pan en bak deze rondom goudbruin en gaar. Pluis de kip uit elkaar met behulp van twee vorken.

3. Snijd de komkommer en paprika in reepjes en de bosuitjes in ringen. Doe deze samen met de bamboescheuten en de geraspte wortel in een kom.

4. Voeg de kipfilet en de kokosrijst aan de overigen ingrediënten toe.

5. Maak de pindadressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Voeg vervolgens net zoveel heet water toe tot de dressing vloeibaar is.

6. Serveer de Thaise Rijstsalade met de pindadressing bovenop. Je kunt deze salade lauwwarm serveren maar ook bewaren tot de volgende dag en vervolgens koud eten. Voeg eventueel nog wat extra heet water aan de pindadressing toe wanneer je merkt dat deze te dik is geworden.

Thaise rijstsalade met kip

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Thaise rijstsalade met pindadressing

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.