Vraag Tim wat hij ’s avonds wil eten en het antwoord is steevast: broodjes! Negen van de tien keer ga ik daar niet in mee, maar die keer dat ik het ok vind gaat hij zelf aan de slag. En ik heb jullie al vaker verteld dat Tim een meester is wanneer het aankomt op het maken van broodjes, dus zo’n straf is dat helemaal niet. Laatst maakte hij een Broodje warm vlees, heerlijk makkelijk maar vooral perfect passend bij dit koude weer. En het recept? Dat deel ik graag met jullie!

Wat heb je nodig? (4 broodjes)

  • 4 harde broodjes naar keuze
  • 2 middelgrote uien
  • 1 hele beenham van ± 500 gram
  • satésaus
  • peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Vet een braadslee lichtjes een beetje in met olie of boter en leg hier de beenham in. Breng de beenham op smaak met peper en zout.

3. Schuif de braadslee in de oven en braad de beenham in ongeveer 50 – 60 minuten gaar (houd zo’n 10 minuten per 100 gram aan).

4. Maak ondertussen vast de satésaus volgens de aanwijzingen in het recept.

5. Snijd de uien in halve ringen en fruit deze een paar minuten op medium vuur tot ze goed zacht zijn en bruin beginnen te kleuren.

6. Snijd de beenham zodra deze gaar is in plakken.

7. Snijd de broodjes over de lengte doormidden en verdeel de beenham over de onderkant van het broodje. Schep de ui erop en maak het broodje af met zelfgemaakte satésaus.

Broodje warm vlees

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

7 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.