Met Tim heb ik niet een kerel aan de haak geslagen die het leuk vindt om in de keuken staan. Ergens maar goed ook, zo hoef ik de strijd in ieder geval niet met hem aan te gaan wie wanneer mag koken. Waar hij echter wel een koning in is, is het maken van broodjes en salades. En dan vooral met broodjes verslaat hij mij moeiteloos. Zelfs met de meest eenvoudige producten weet hij lekkere broodjes in elkaar te zetten en dit Broodje Ossenworst is daar een perfect voorbeeld van. Het vergt geen voorbereiding, in principe mik je alle ingrediënten gewoon op het broodje maar de smaak.. Too good.

Wat heb je nodig (1 broodje)

  • 1 hard broodje naar wens (bijvoorbeeld een pistolet)
  • 70 gram verse Ossenworst
  • ¼ ui
  • handvol rucola
  • 1 theelepel honing-mosterddressing
  • peper en zout

1. Snijd het pistoletje over de lengte doormidden. Zelf vind ik een meergranenpistolet hier het allerlekkerst bij.

2. Snipper de ui en snijd de ossenworst in plakjes.

3. Verdeelde plakjes ossenworst over de onderste helft van het broodje en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gesnipperde uitje over de ossenworst.

4. Top de worst af met een handvol rucola en schenk hier de honing-mosterddressing overheen.

broodje ossenworst

 

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.