Ik kreeg op YouTube een aantal keer de vraag of ik eens borrelbrood wilde maken. En dat wilde ik wel (want het is verrukkelijk natuurlijk!) maar voor OMF had ik al eens plukbrood gemaakt. Praktisch hetzelfde. Om er toch een twist aan te kunnen geven ging ik aan de slag met Eenpersoons borrelbrood. Ideaal voor de lunch als je zin hebt in een warm broodje of om te serveren bij bijvoorbeeld de soep. Je kunt het brood vullen met ingrediënten die jij lekker vindt, ik koos in dit geval voor een Caprese-achtige variant. Het is wel echt een aanrader om een Italiaanse bol hiervoor te gebruiken trouwens. De smaak die dat brood van zichzelf al heeft komt optimaal naar voren op deze manier.


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (1 broodje)

  • 1 Italiaanse bol
  • 2 theelepels pesto
  • 2 zongedroogde tomaten
  • ¼ bol mozzarella
  • optioneel: restant kaas (ik gebruikte Emmentaler)

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Snijd het brood in een ruitpatroon maar zorg ervoor dat je niet helemaal doorsnijdt. De onderkant van het brood moet aan elkaar blijven zitten.

3. Verdeel de pesto, stukjes zongedroogde tomaat, mozzarella en de eventuele andere kaas die je gebruikt tussen de stukjes brood.

4. Bak het eenpersoons borrelbrood in het midden van de oven in ongeveer 10 minuten knapperig, tot de kaas gesmolten is.

Eenpersoons borrelbrood

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

8 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.