Nog heel even en dan moeten we alweer afscheid gaan nemen van het Witte Goud, maar tot die tijd geniet ik er nog even van. Ik ben dol op witte asperges in alle soorten en maten en eet ze het liefst iedere week. Met het seizoen nog enkele weken te gaan wilde ik nog graag één video opnemen waarin ik iets met asperges deed. Ik besloot Aspergesoep te maken, een van mijn favoriete lentesoepjes en bijna te makkelijk om te maken. Geniet er nog even van voor zolang het nog kan! Dit recept lijkt heel veel op een recept dat ik al eerder heb gedeeld voor Aspergesoep, al is de werkwijze bij dit recept net iets anders en geef ik je aan het eind van de video nog wat serveertips.


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig?

 • 500 gram witte asperges
 • 1 liter groentebouillon
 • 40 gram ongezouten roomboter
 • 40 gram bloem
 • 100 milliliter (kook)room
 • peper en zout

Check de video voor de volledige werkwijze!

Romige Aspergesoep

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

15 reacties

 1. Joyce

  Ik vind de structuur van asperges eigenlijk heel onaangenaam en daarom lust ik asperges eigenlijk alleen maar in soepvorm. Maar man, ik ben wel gek op aspergesoep! Dit is dus zeker een recept om eens uit te proberen

  Beantwoorden
 2. laura

  Wat lekker! Ik verbaas me over het feit dat ik nog nooit aspergesoep heb gegeten. Daar moet snel verandering in komen.

  Beantwoorden
 3. Lotte

  Jaaa I love asperges! Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb pas vorig jaar voor het eerst ‘echt’ asperges gegeten…Daarvoor kreeg ik ze altijd uit een potje thuis. Bah! Maar ik ben helemaal om hoor. In de soep, op de klassieke manier..echt heerlijk! Jammer dat ik morgen een lange dag moet werken, anders had ik lekker asperges gehaald:)

  Beantwoorden
 4. Lynn

  Lekker hé asperges, ik ben er ook dol op. Ik kan serieus de hele winter uitkijken naar het moment dat ze weer verkrijgbaar zijn :D

  Beantwoorden
 5. Cindy

  Ik ben ook gek op asperges. Het is mijn lievelingsgroente! Nog een paar weken denk ik voordat we voor afscheid moeten nemen. :( Misschien dat ik dit recept een keer ga uitproberen voordat het zover is!

  Beantwoorden
 6. Maggie

  Hoi!
  Wij hebben zelf een aspergekwekerij, dus ben er dan ook meer dan gek op en eet ze dan ook zeer regelmatig haha ;).
  Ziet er goed uit die soep, erg lekker! Wat nou een misschien een goeie tip is; je kunt de bouillon ook aanmaken met de aspergeschillen! Even goed inkoken in de bouillon, hmmmm! :) En wat nou zo sonde is… je hoeft aan de onderkant geen 2cm af te snijden! Ze worden allemaal op de sorteermachine op lengte gesneden.. Al denk ik overigens wel dat hier asperges uit de supermarkt zijn gebruikt die wellicht iets ouder zijn en inderdaad net meer uitgedroogd/houteriger zijn aan de onderkant, sonde! Vers van het land is misschien toch nét ietsje lekkerder denk ik!
  Nog even vier weken genieten van het witte goud!! :)

  Beantwoorden
 7. Saskia

  Vanavond voor de eerst keer witte asperges maken, lijkt me een heel lekker recept. Een tip ze zijn nu in de aanbieding bij de AH! :)

  Beantwoorden
  • Sabine

   Ik heb ze ook nog liggen in de koelkast. Ga toevallig vanavond nog een recept maken met de asperges. Eet smakelijk alvast, hopelijk valt de soep in de smaak!

   Beantwoorden
 8. Anja

  Mijn man is eigenlijk helemaal niet gek op asperges maar hij vindt deze soep echt overheerlijk! En ik? Ik heb nog nooit zo’n lekkere aspergesoep gegeten!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.