test

Voor Aziatische gerechten mag je me wakker maken. Sushi, noedelgerechten, Thaise curry’s… heerlijk vind ik het. Wanneer ik de kans schoon zie lunch ik dan ook maar wat graag met een snel in elkaar geflanst Aziatisch gerechtje. Ik kwam laatst op het idee voor een snelle noedelsalade en besloot tijdens het maken hiervan de camera aan te zetten. In de video van vandaag deel ik dan ook het recept voor een Snelle Noedelsalade met komkommer met je. In een handomdraai klaar en uit te bouwen zoals jij graag wilt.


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig?  (2 personen)

  • 100 gram ongekookte noedels
  • 1/3 komkommer
  • 100 gram taugé
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel zoute sojasaus
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 2 bosuitjes 

1. Snijd de komkommer in lange reepjes en doe deze samen met de taugé in een kom.

2. Gebruik voor de dressing evenveel sojasaus als sesamolie en roer dit goed door elkaar.

3. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en snijd ondertussen alvast de bosui in ringetjes. Deze dienen ter garnering.

4. Giet de noedels af en gooi ze nog warm bij de komkommer en taugé in de kom. Schenk direct de sesamdressing erbij en schep het geheel goed om zodat iedere noedel bedekt is met een laagje dressing.

5. Schep de noedelsalade op een bord en garneer desgewenst met sesamzaadjes en de ringetjes bosui.

Mocht je de salade al van te voren willen maken, bijvoorbeeld om mee te nemen naar je werk of school, dan kan dat prima. Neem dan wel de bosui apart mee of laat deze achterwege, anders smaakt de hele salade naar ui en dat is zonde.

Snelle Noedelsalade met komkommer

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.