Wanneer je wel eens in een Japans (sushi)restaurant gaat eten dan heb je vast wel eens van Wakame gehoord. Wakame is de naam voor de zeewiersalade die meestal op de kaart staat. Ik houd van wakame, vind het zo ongelofelijk lekker. Wakame zoals je het in het restaurant krijgt en zoals je het in de supermarkt koopt (Albert Heijn verkoopt het!) is eigenlijk al klaar, je kunt het in feite zo op tafel zetten. Maar ik vond het leuk om er iets meer mee te doen en maakte een Wakame noedelsalade met gerookte forel. Deze salade is lauwwarm het lekkerst en hoewel het me qua kleur een beetje aan de zomer doet denken, word ik er in de winter ook heel gelukkig van.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 180 gram Udon noedels
  • 125 gram Wakame
  • 1 winterpeen
  • 1/3 komkommer
  • 1 rode ui
  • 125 gram gerookte forel
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • chilipeper
  • 1 theelepel sesamzaadjes

1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Snijd de winterpeen en komkommer in reepjes en de rode ui in dunne halve ringen. Doe de groenten samen met de Wakame in een grote kom.

3. Giet de noedels af en doe de warme noedels bij de groenten in een kom. Schenk de sojasaus en sesamolie erbij en voeg een snuf chilipeper toe. Schep het geheel luchtig door.

4. Pluis de forel met je vingers in grove stukken en schep de vis luchtig door de salade.

5. Rooster de sesamzaadjes even kort in een droge koekenpan en strooi ze over de salade.

Deze salade kun je ook prima een dag van te voren maken en luchtdicht in de koelkast verpakken. Udon noedels plakken in mijn ervaring wat minder dan bijvoorbeeld einoedels, dus je zou geen last moeten hebben van dikke klompen noedels de volgende dag.

Wakame noedelsalade met gerookte forel

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Anniek

    Wauw, wat een toffe foto’s heb je gemaakt van dit gerechtje zeg! Een groot deel van de ingrediënten zijn niet helemaal mijn ding, maar de foto’s: love it, haha!

    Beantwoorden
  2. Lotte

    Ik ben gek op wakame, zooo lekker! Ik vind het alleen achterlijk dat het zo enorm duur is in de appie. Een tip voor iedereen met een groothandelpas; bij de Sligro (en waarschijnlijk ook wel Hanos ed) kan je grote zakken met wakame kopen en dat is vele maken goedkoper. Want 3/4 euro voor zo’n klein bakje is echt veel te veel. Zeewier kost geen drol namelijk haha:p

    Beantwoorden
  3. Catho

    ooh ben zo dol op wakame! Lekker receptje lijkt me, alleen gerookte forel is niet helemaal mijn ding door die specifieke smaak maar die kan ik gauw vervangen door garnalen :)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.