Over comfort food gesproken… Mac&Cheese, zó simpel en zó lekker. Ik hou al van pasta maar ongeacht de vulling; ik strooi er altijd een flinke lading kaas overheen. In een restaurant vraag ik standaard om een extra portie kaas. Dus ja, zoiets als dit is wel aan mij besteed.

Ik heb een kleine twist aan de mac&cheese gegeven. Want door de kazige pasta in portobello’s te serveren eet je er automatisch nog een beetje groenten bij èn het ziet er leuk uit. Dus kook je vrienden? Doe het eens zo, gegarandeerd een succes. Overigens helemaal niet moeilijk om te maken want als je de mac&cheese gemaakt hebt kun je de portobello’s ermee vullen en laat je de oven de boel nog even garen en kleuren. En met dit recept heb je wat extra pasta dus die serveer je er gewoon bij.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Mac&cheese portobello's

4 gevulde portobello's

Ingrediënten

  • 200 gram macaroni
  • 200 ml kookroom
  • 175 gram belegen kaas geraspt
  • 100 gram parmezaan poeder
  • peper
  • zout
  • 4 portobello's
  • een stuk parmezaan
  • peterselie fijngehakt
  • Panko

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, wanneer mogelijk op de 'grill aan de bovenkant' stand.
  • Breng een pan water aan de kook en kook de macaroni volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Wanneer de macaroni bijna gaar is, maak je de kaassaus. Verwarm hiervoor op middelhoog vuur de kookroom in een pan en voeg de belegen kaas (rasp) en Parmezaan (poeder) toer. Roer door. Voeg ook een beetje peper en zout toe.
  • Giet de macaroni af en roer de macaroni voorzichtig door de kaassaus.
  • Maak de portobello's schoon, haal de steel eruit en vul de portobello's met een flinke lepel mac&cheese.
  • Strooi wat panko over alle gevulde portobello's en schuif in de oven voor 5 minuten. Verander na vijf minuten de stand naar hetelucht en bak nog eens 5 minuten.
  • Serveer de mac&cheese portobello's met wat peper en zout, geschaafde Parmezaan en fijngehakte peterselie. De overige mac&cheese serveer je erbij.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Tag @ohmyfoodnessnl of gebruik #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.