Pulled chicken en pulled pork maak ik geregeld. Ik stop alle ingrediënten in de slowcooker en laat dat apparaat gedurende de dag het werk doen. Einde van de dag; heerlijk zacht gegaard vlees met een lekkere barbecue smaak. Want vooral die barbecue smaak doet het ‘m vind ik. Mocht je nou eens niet de tijd of de zin hebben om het vleesgerecht klaar te maken, maar wel zin hebben in een gerecht wat er zeker iets van wegheeft, dan kun je met dit recept aan de slag. Want zoals in de titel al aangegeven wordt; het is een snelle variant. Voor de kenner; je kunt kip ook even kort koken en dan uit elkaar trekken. Krijg je ook pulled chicken van. Maar dan die smaak? Die komt terug in de soep die we maken. Makkelijk en snel met een bouillon maar door er een eetlepel barbecuesaus aan toe te voegen krijgt dit gerecht toch wel een erg lekkere twist. En het fijne is dus, het staat zo op tafel!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Makkelijke pulled chicken soep

4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram kipfiletblokjes
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teen verse knoflook geraspt
  • 1 tl oregano gedroogde
  • 125 gram gesneden kastanjechampignons
  • 1 liter water
  • 1 blokje bospaddenstoelenbouillon
  • peper
  • zout
  • 1 el barbecuesaus smokey

Instructies

  • Breng een pan met water aan de kook en kook hierin in een paar minuten de blokjes kipfilet gaar. Giet af en trek met twee vorken de stukjes kipfilet uit elkaar.
  • Verhit in een grote pan een beetje olijfolie en bak hierin de rode ui glazig. Voeg de knoflook, oregano en kastanjechampignons toe en bak nog even samen op.
  • Giet het water in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door en breng het geheel aan de kook. Breng op smaak met peper, zout en de eetlepel barbecuesaus. Voeg naar smaak meer van de saus toe. Laat even doorkoken en voeg dan de kip toe. Zet het vuur laag en laat de smaken nog even in de kip trekken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Tag @ohmyfoodnessnl of gebruik #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.