Als ik restjes van iets moet opmaken dan kies ik al gauw voor een soep of salade. Deze Mexicaanse salade met Chili & Lime zalm is ook een beetje per ongeluk ontstaan maar was wel zo lekker dat ik besloot het recept te delen op OMF. Dat heb je soms. Of trouwens, best wel vaak! Eigenlijk zou ik gewoon geen eetplanning meer moeten maken maar gewoon gaan koken met wat er nog in huis is. Vaak komen daar de meest verrassende recepten uit! Het fijne aan deze salade is dat ‘ie het hele jaar door wel kan. Door het pitje is hij fijn voor druilerige dagen, het geeft je net iets meer kick. Maar de romige avocado en frisse limoen passen ook weer goed bij de lente en zomer. Een fijne salade om in je vaste repertoire op te nemen dus.

Wat heb je nodig? (2 personen)

Voor de salade:

  • 2 handenvol ijsbergsla
  • 1 avocado
  • 100 gram mais uit blik
  • 100 gram kikkererwten uit blik
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel zure room
  • 3 tacoschelpen
  • 100 gram geraspte kaas
  • peper en zout

Voor de zalm:

  • 2 zalmmoten
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1 limoen
  • peper en zout

1. Voor de salade kun je in principe alle ingrediënten bij elkaar in een kom doen. Snijd de avocado, de ui en tomaten en laat de mais en kikkererwten uitlekken. Schep dit allemaal met een beetje peper en zout door de ijsbergsla.

2. De tacoschelpen had ik nog liggen en wilde ik graag opmaken. Breek ze doormidden en strooi de geraspte kaas over de bovenkant van de halve schelpen. Schuif deze 10 minuten in de oven op 180°C en breek ze daarna in stukken. Een soort taco-croutons met kaas!

3. Hak voor de zalm de rode peper en knoflook fijn. Fruit deze in een beetje olijfolie aan in een koekenpan.

4. Dep de zalm droog en bestrooi deze met peper en zout. Bak de zalmmoten in de koekenpan gaar.

5. Blus de zalm af met het limoensap.

6. Schep de salade in diepe borden en leg de gebakken zalm op de salade. Schep een beetje van de achtergebleven knoflook en rode peper over de zalm.

7. Leg een schep zure room op de salade en strooi de ‘taco-croutons’ eroverheen. Serveer de salade direct.

Mexicaanse salade met Chili & Lime zalm

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Charlotte

    Oké, ik lees dit natuurlijk helemaal op het verkeerde moment. Vlak voor het weekend met een giga knorrende buik… ik denk nu alleen nog maar: IK WIL DIT!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.