No bake lemoncurd & frambozencheesecake

In het licht van de recente gebeurtenissen is het misschien gek dat we paasrecepten met jullie delen deze week, ervan uitgaande dat we niet allemaal massaal bij onze families zitten voor het paasontbijt. Maar hé, je kunt het feestje alsnog in huis halen en met het gezin uitgebreid ontbijten. Natuurlijk moest er ook deze Pasen een lekker paascheesecake komen. Ik gebruikte mijn No Bake cheesecakebakmix en maakte daarmee een superfrisse no bake lemoncurd & frambozencheesecake. Op en top lente als je het mij vraagt en hij ziet er zo vrolijk uit. Het fijne aan de bakmix is dat je deze cheesecake in no-time hebt gemaakt en twee uur later al kunt eten, ideaal toch?

Voor deze cheesecake gebruik ik lemoncurd en die maak ik altijd zelf, hartstikke makkelijk namelijk! Ik gebruik altijd hetzelfde recept, eentje die ik járen geleden al met je heb gedeeld.


Klik hier als je de video niet kunt zien

No bake lemoncurd & frambozencheesecake

No bake lemoncurd & frambozencheesecake

No bake lemoncurd & frambozencheesecake

No ratings yet

No bake lemoncurd & frambozencheesecake

Porties1 taart (22 cm)

Ingrediënten

  • 1 Ohmyfoodness No Bake Cheesecake bakmix
  • 50 gr ongezouten roomboter
  • 400 gr naturel roomkaas - op kamertemperatuur
  • 250 ml slagroom
  • 100 gr frambozen
  • 50 gr lemoncurd

Instructies

  • Bekleed de bodem van een springvorm met het bakpapiertje uit de doos van de bakmix.
  • Smelt de boter in een steelpannetje en roer hier de bodemmix doorheen.
  • Stort de bodemmix in de springvorm, verspreid met de achterkant van een lepel en druk goed aan.
  • Doe de roomkaas samen met de slagroom en het zakje cheesecakemix in de kom van een keukenmachine en klop het geheel tot een dik beslag.
  • Voeg de laatste minuut de verse frambozen toe. Zorg ervoor dat het beslag mooi gespikkeld wordt door de frambozen maar dat je nog wel stukjes ziet.
  • Stort het cheesecakebeslag in de springvorm.
  • Schep de lemoncurd op het beslag en swirl dit er met een satéprikker doorheen.
  • Strijk de bovenkant van de cheesecake glad en laat hem twee uur in de koelkast opstijven.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

No bake lemoncurd & frambozencheesecake

Join the Conversation

  1. Angela says:

    Oh wat heerlijk! Ik denk dat ik deze ga maken voor aankomend weekend!

  2. Marlijn says:

    Hoi Sabine!
    Ik wil deze taart gaan maken, maar kan niet aan jouw bakmix komen. Ik heb al bedacht om gewoon de bodem van jodenkoeken te maken, maar twijfel nog over het cheesecakebeslag. Zouden ongeveer 100g kristalsuiker en een zakje klopfix ook werken ipv de mix uit het pak?

    1. Sabine Author says:

      Ik zou 600g roomkaas en 100ml slagroom doen. 100g kristalsuiker en een zakje KlopFix zijn dan prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close