Er worden regelmatig hele fijne delicatessen naar ons opgestuurd en deze keer was het pakketje van Italiaanse afkomst. Van het merk DiGusti ontvingen we een fles limoncello en een fles limonciòccolat, oftewel: chocolade limoncello. Zo vlak voor mijn weekje vakantie naar Italië besloot ik hier eens even fijn mee aan de slag te gaan want we kunnen hier natuurlijk veel meer mee dan enkel en gewoon opdrinken, dus ik maakte een no bake limoncello cheesecake.

No Bake Cheesecake

Denk je Italië, dan denk je Limoncello. Maar ook Cantuccini, dé Italiaanse koekjes en de perfecte bodem voor deze taart. Zo gezegd zo gedaan en op deze bodem smeren we nog 2 lagen, de limoncello laag en de chocolade limoncello laag. Een heerlijk fris (maar machtig!) dessert voor na je Italiaanse maaltijd of om te vieren dat je op vakantie gaat!

OMF_Vivian_NoBakeLimoncelloCheesecake_2_web

Limoncello Cheesecake

Recept afdrukken Pin recept
1 taart

Ingrediënten

De bodem

  • 175 gram Cantuccini koekjes
  • 100 gram boter

Limoncello Laag

  • 3 pakjes MonChou á 100 gram
  • 100 gram suiker
  • 4 eetlepels Limoncello
  • 1 citroen rasp
  • 1 beker slagroom á 125 ml
  • 50 gram suiker (voor in de slagroom)
  • 1 zakje klopfix

Limonciòccolat Laag

  • 3 pakjes MonChou á 100 gram
  • 1 beker slagroom á 125 ml
  • 50 gram suiker (voor in de slagroom)
  • 100 gram suiker
  • 150 gram pure chocolade
  • 4 eetlepels Limonciòccolat
  • 1 zakje klopfix

Instructies

De bodem

  • Maal de koekjes in een blender fijn.
  • Smelt de boter in een steelpan en voeg de koekkruimels toe. Roer het geheel goed door elkaar.
  • Stort de bodem in een met bakpapier beklede springvorm, druk aan en maak glad met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast.

Limoncello Laag

  • Roer de monchou glad met het citroenrasp, de limonchello en 100 gram suiker.
  • In een andere kom klop je de slagroom met de andere 50 gram suiker en de klopfix glad en stevig.
  • Roer nu de slagroom door de monchou en stort deze laag in de springvorm.

Limonciòccolat Laag

  • Hak de chocolade in stukken en smelt au bain marie.
  • Roer ondertussen de monchou glad met de limonciòccolat en 100 gram suiker.
  • Als de chocolade tot saus gesmolten is dan haal je de schaal van de pan af en laat je de schaal chocolade afkoelen op een taartrooster.
  • In een andere kom, klop je de slagroom met de andere 50 gram suiker en de klopfix glad en stevig.
  • Roer nu de slagroom en de chocolade door de monchou en stort deze laag in de springvorm.
  • Laat het geheel opstijven in de koelkast, minimaal 4 uur. Garneer voor het serveren met nog wat limonciòccolat en koekkruimels.

Notities

Om de taart extra goed op te stijven kun je hem een paar uur in de vriezer zetten.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

18 reacties

  1. Elize

    Goodness…. Nog zo één. Beetje spijt van die cheesecake to be met tofu in de koelkast nu haha :) Maar wellicht valt het mee ;)

    Beantwoorden
  2. Hanneke

    Hoi! Ik ga deze zeer binnenkort maken, maar nu vroeg ik me af (als kook-noob) of de limoncello+ Limonciòccolat uit de vriezer moeten komen alvorens te gebruiken in dit recept.
    Het lijkt me niet, maar omdat deze drankjes normaal ijskoud geserveerd worden… :)

    Beantwoorden
  3. Lidewij

    Goedemiddag,
    Kan ik ook iets anders gebruiken dan limoncioccolat of het weglaten?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.