Noedelsalades zijn niet nieuw meer op OMF. Ik heb er al heel wat gedeeld met als favoriet van velen van jullie de Oosterse maaltijdsalade met gamba’s die ik namaakte van Albert Heijn. Hoewel de maaltijdsalade die ik nu met je ga delen ook noedels en gamba’s bevat, is het een compleet andere salade dan degene die ik al eens eerder heb gedeeld. Ik maakte een kokos-pindadressing bij de salade en oef, dat is zo lekker. Pindadressing is wat mij betreft trouwens altijd goed. Nu nog wachten op echt mooi zomerweer zodat we deze salade lekker buiten kunnen opeten.

Wat heb je nodig? (2 personen)

Voor de salade:

  • 200 gram sobanoedels
  • 250 gram gamba’s, schoongemaakt en gepeld
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • ½ komkommer
  • 1 winterpeen
  • 4 eetlepels ananasblokjes (uit blik)
  • 1 eetlepel sesamolie
  • verse koriander
  • geroosterde sesamzaadjes

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel sojasaus
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel hete chilisaus (Sriracha)
  • ½ eetlepel honing
  • 100 milliliter kokosmelk*

*Ik gebruikte voor deze dressing geen kokosmelk uit blik maar kokos-rijstdrink van Provamel. Dat maakt de dressing iets dunner. Je kunt natuurlijk ook kokosmelk uit blik gebruiken, maar het kan zijn dat je dan wat water aan de dressing moet toevoegen om hem echt vloeibaar te krijgen.

1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken en schep ze vervolgens met de sesamolie even om.

2. Snijd de paprika en komkommer in stukjes. Laat de ananasblokjes uitlekken en schaaf de winterpeen in dunne reepjes.

3. Roer voor de dressing alle ingrediënten door elkaar.

4. Schep de lauwwarme noedels in een diepe kom. Verdeel de fijngesneden ingrediënten over de salade.

5. Bak de gamba’s samen met een fijngehakt teentje knoflook in een beetje sesamolie gaar. Verdeel de warme gamba’s over de salade.

6. Schenk de dressing over de salade en garneer het geheel met verse koriander en geroosterde sesamzaadjes. Serveer de salade direct als de gamba’s nog warm zijn of bewaar hem in de koelkast voor de volgende dag.

Noedelsalade met pinda-kokosdressing

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.