Hiervan wist ik zeker dat Sabine het niet al een keer gemaakt had omdat ze zoals jullie vast wel weten, niet heel dol is op olijven. En dat is mooi, dan kan ik er een fijn recept mee verzinnen want ik vind ze namelijk hartstikke lekker en in dit brood zijn de olijven samen met de zongedroogde tomaatjes en parmezaanse kaas een hele lekkere combi, de perfecte Italiaanse snack. Het brood is lekker om te eten bij een borrel, een salade of smeer er een beetje knoflook- of zeezoutboter op.

Wat heb je nodig?

  • 100 gram parmezaanse kaas, geraspt + beetje extra
  • 100 gram zwarte olijven zonder pit
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel + beetje extra
  • 300 gram Griekse Yoghurt
  • 1 theelepel baking soda
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • snuf zout

1. Verwarm je oven voor op 200 graden.

2. Meng in een keukenmachine het zelfrijzend bakmeel met de Griekse yoghurt, olijfolie, zout en baking soda tot deeg.

3. Snijd de olijven in schijfjes en zongedroogde tomaatjes in stukjes. Voeg van allebei de helft, 3/4 van de parmezaanse kaas en de oregano toe aan het deeg. Meng het geheel nog even kort zodat de ingrediënten goed verdeeld zijn.

4. Strooi wat bakmeel op je aanrechtblad en rol hierop de bol deeg tot een rechthoekige plak van ongeveer 1cm dik.

5. Duw de overige olijven en zongedroogde tomaatjes in het deeg en strooi het laatste deel parmezaanse kaas over.

6. Schuif op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven voor 20-25 minuten.

7. Bestrooi met nog een beetje zeezout en parmezaanse kaas.

OMF_Vivian_Olijvenbrood

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Julie

    Mmm lijkt mij heerlijk! Het eerste waar ik aan denk bij dit recept, is dat ik er graag ansjovis mee zou combineren. Love anchovies!

    Beantwoorden
  2. Tanja

    Ik heb nog nooit gebakken met baking soda, ik weet ook niet wat dit is. Kan ik hier evt. iets anders voor nemen? Ik wil dit heerlijke brood heel graag maken!

    Beantwoorden
    • Vivian

      Baking soda zorgt ervoor dat het brood beter rijst en het werkt doordat het in aanraking komt met zuren, in dit geval de yoghurt. Je kunt het kopen bij de natuurwinkel, biologische winkel of toko. Een klein pakje en je doet er heel lang mee. Het wordt overigens ook wel baksoda, natriumbicarbonaat of zuiveringszout genoemd.

      Beantwoorden
      • gerie

        Het is fantastisch spul maar het is maar een maand houdbaar volgens mij.Ik gebruik het ook voor verschillende schoonmaakkarweitjes

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.