Omeletrolletjes met avocadopesto en kastanjechampignons

Er zit in de recepten die ik voor OMF (en voor mezelf) maak, vaak wel een gezonden ‘flow’. Ik houd ontzettend van comfort food zoals pasta’s, lasagne en risotto… Maar ik vind het ook fijn om zo nu en dan even een gerecht te maken dat vol groenten zit en niet al te zwaar is. Zodat de after dinner dip eigenlijk gewoon weg blijft en ik erna bijvoorbeeld nog lekker kan gaan sporten. Meestal zit die flow er dan ook doordeweeks wel goed in, maar in het weekend komt het wel vaak van dat comfortfood :-)

Dit gerecht is er eentje voor doordeweeks. En nu hoor ik je al denken; hapjes voor doordeweeks? Kan prima natuurlijk, maar als je de wraps die je met dit recept maakt niet in stukjes snijdt, maar door de helft, dan heb je hiermee een mooie maaltijd voor jezelf. Heb je aan 1 wrap genoeg dan ook nog voor iemand anders. Maar, mocht je een gezond hapje willen serveren dan kun je dit recept heel goed maken. De omeletwrap is namelijk gevuld met een laag avocadopesto, spinazie en gebakken champignons. Vol smaak!

OmeletrolletjesAvocadopestoKastanjechampignons ST 2

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

OmeletrolletjesAvocadopestoKastanjechampignons Pinterest

No ratings yet

Omeletrolletjes met avocadopesto en kastanjechampignons

Porties2 wraps

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 avocado
  • 15 gram verse basilicum fijngehakt
  • 3-4 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • een paar druppels citroensap
  • peper
  • zout
  • 175 gram kleine kastanjechampignons
  • 2 el sojasaus
  • 2 handjes verse spinazie

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten totdat ze een mooi bruin kleurtje hebben.
  • Roer vervolgens drie eieren los met een beetje peper en zout en verhit een beetje olijfolie in een koekenpan.
  • Bak op middelhoog vuur de omelet. Keer op het laatst nog even om en leg de omelet vervolgens op een bord. Herhaal dit nog een keer voor omelet nummer twee.
  • Maak nu de avocadopesto door de helft van de geroosterde pijnboompitten, de avocado, basilicum, olijfolie, 1 teen knoflook en citroensap met elkaar te mixen in een foodprocessor. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Meng daarna de kastanjechampignons met 1 teen geraspte knoflook en de sojasaus. Bak vervolgens een paar minuten in een koekenpan.
  • Maak nu de wraps op door over de hele wrap wat avocadopesto uit te smeren. Beleg vervolgens met een handje spinazie en leg horizontaal in een lijn de helft van de champignons op de wrap. Maak af met wat pijnboompitten en rol de wrap strak op. Herhaal dit nog een keer met de andere omeletwrap.
  • Snijd ze door de helft of steek er prikkers in en snijd er hapjes van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close