Afgelopen weekend zag Tim Rudolph op 24 Kitchen American Pancakes maken. Toen ik zondagochtend hardop aan het bedenken was wat ik eens als ontbijt zou eten, was het dan ook wachten op de “American Pancakes!” kreet van Tim. Gelukkig heb ik altijd basisproducten in huis en met slechts wat zelfrijzend bakmeel, melk, vanillesuiker en eieren toverden we in een kwartiertje een stapeltje pannenkoekjes op tafel. Ach, daar is het nou eenmaal een zondagochtend voor toch?

Wat heb je nodig? (± 12 stuks)

 • 200 ml halfvolle melk (karnemelk of volle melk kan ook)
 • 150 gram zelfrijzend bakmeel
 • 2 eieren
 • 1 eetlepel vanillesuiker

Als je geen zelfrijzend bakmeel in huis hebt kun je ook bloem en bakpoeder gebruiken!
Tip: Wanneer je het beslag in een maatbeker klaar maakt is het beslag makkelijk in de pan te schenken.

1. Klop de eieren en de melk luchtjes los en voeg hieraan vervolgens de vanillesuiker toe.

2. Blijf kloppen terwijl je beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toevoegt. Klop totdat alle klontjes zijn verdwenen en je een mooi vloeibaar beslag hebt.

3. Verhit wat olie of boter in de pan en schep het beslag in een koekenpan. In één koekenpan kun je wel twee tot drie pannenkoekjes kwijt, ze zijn immers maar klein van formaat!

4. Bak de American Pancakes aan weerszijden zo’n twee minuten en serveer ze als ze nog warm zijn met een beetje stroop, suiker, siroop of jam.

Lekker makkelijk, zo klaar en toch wel heel feestelijk en lekker bij het zondagochtend ontbijt!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

21 reacties

 1. Hester

  Ohh heerlijk! In het recept heb je trouwens niet neergezet dat je olie of boter in de pan moet doen (of ik lees er overhen), maar dat moet wel lijkt me? (Spreekt op zich voor zich, maar ik dacht, ik zeg het even)

  Beantwoorden
 2. Marije

  Hmmm, heerlijk! Voor het echte Amerikaanse gevoel hebben wij ook nog Aunt Jemima saus in huis. Heerlijk, zo’n maplesirop achtig smaakje. Ik hou er van!

  Beantwoorden
 3. Lianda

  Hmm lekker zeg! Ze zien eruit zoals ik ze in Central Park New York heb gegeten! Ga ze gauw eens maken :-).

  Beantwoorden
 4. Moeder met Dochter

  Echt lekker, we hebben het samen gemaakt en opgegeten en het was heel gezellig! Gaan we zeker nog een keer doen!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.