Havermout is een tijdlang enorm gehyped en op de een of andere manier hoor je er nu niet zoveel meer over. Toch grappig hoe snel dat kan gaan. Dat havermout erg gezond is weten we allemaal, maar ik hoor van veel mensen dat ze het niet lekker vinden. Te papperig, nare structuur, sloffige smaak.  Deze Baked Oats met kokos en aardbei smaken echter heel anders dan de gekookte havermout of overnight oats. Zoals de naam al doet vermoeden maak je de havermout klaar in de oven en dit zorgt voor en wat meer knapperige/pudding structuur. Enorm lekker en het ziet er gezellig uit. Kost wel even iets meer tijd om te maken dus wellicht dat dit meer iets voor in het weekend is, maar probeer het eens!

Wat heb je nodig? (1 persoon)

  • 30 gram havermout
  • 150 milliliter kokosmelk (bijvoorbeeld die van Alpro)
  • 1 eetlepel amandelsnippers
  • 1 handvol gemengde noten
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • 1 handvol verse aardbeien
  • 1 theelepel kaneel

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Doe de havermout samen met de kokosmelk in een ovenbestendige kom en roer hier de kaneel doorheen.

3. Snijd de aardbeitjes in stukken en roer deze ook door de havermout.

4. Hak de gemengde noten in grove stukken.

5. Verdeel de gemengde noten, kokosrasp en de amandelsnippers over de kom met havemrout.

6. Bak de havermout in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.

baked oats met kokos en aardbei

7 reacties

  1. Rineke

    Ik maak vaak baked oats met appel, rozijnen en noten. Maar dit lijkt me ook wel een lekkere variant om een keer te proberen. Een beetje zomerser dan met appel en kaneel.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.