Tijd voor weer een recept voor het zondagochtend ontbijt of voor de late brunch. Zoals jullie weten spendeer ik graag iets meer aandacht aan mijn ontbijt en/of lunch wanneer ik hier de tijd voor heb. Dit recept was eigenlijk een probeersel en wonder boven wonder pakte het best goed uit! Je hebt voor deze ei-bladerdeegpakketjes maar een paar ingrediënten nodig en zoals altijd kun je het zo lekker maken als je zelf wil. En het beste van alles? Het is in no-time klaar dus je hoeft niet vroeger op te staan.ei-bladerdeegpakketjes

Wat heb je nodig? (2 stuks)

 • Twee plakjes bladerdeeg
 • 2 eieren + 1 extra om het deeg mee te bestrijken
 • strooikaas
 • ham
 • gedroogde peterselie
 • peper

1. Haal de plakjes bladerdeeg zo’n tien minuten voordat je ermee gaat werken uit de diepvries zodat ze kunnen ontdooien. Rol ze met behulp van een deegroller een klein beetje uit, zodat de plakjes iets groter en minder dik worden. Verwarm de oven vast voor op 180°C.

2. Bestrooi het bladerdeeg met een beetje strooikaas.

3. Vorm met plakjes ham een opstaand randje en vouw het bladerdeeg dat hier buiten valt naar binnen. Je moet ervoor zorgen dat het randje van bladerdeeg niet los laat, dus druk het even goed aan!

4. Breek boven elk bladerdeegpakketje een ei. Het mooiste is natuurlijk om de dooier heel te houden, maar zoals je ziet is mij dit ook niet gelukt. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met een losgeklopt ei.

5. Leg de ei-bladerdeegpakketjes voorzichtig op een met bakpapier bekleed rooster en schuif het rooster voor zo’n 15 – 20 minuten in het midden van de oven. De pakketjes zijn goed wanneer het ei gestold is en de randen van het bladerdeeg bruin zijn gekleurd.

6. Bestrooi de ei-bladerdeegpakketjes met wat gedroogde peterselie en verse peper. Serveer wanneer ze nog warm zijn.

ei-bladerdeegpakketjes

ei-bladerdeegpakketjes

ei-bladerdeegpakketjes

ei-bladerdeegpakketjes

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

8 reacties

 1. E.

  een soort stappenplan met foto’s was handig geweest bij stap 3. Ik snap helaas niet wat je bedoeld. het lijkt me wel heerlijk. Kan dit ook met spek en zonder kaas denk je?

  Beantwoorden
  • E.

   Net proberen te maken! Niet zo’n succes… ik had alleen bladerdeeg en maar 1 ei. In de oven liep het ei er helemaal uit doordat de randjes bladerdeeg te slap waren en dus werd ht een beetje een kliederboel. Ik heb het toch opgegeten en qua smaak was het erg lekker! Nu nog een perfect bakje zien te krijgen…

   Beantwoorden
  • Sabine

   Wat je in feite doet is een plakje ham (zo’n rechthoekige plak) in een cirkel neerleggen zodat je daar binnen het eitje kunt breken. Het bladerdeeg vouw je vervolgens van alle vier de kanten een stukje om de ham.

   Je kunt het inderdaad ook met spek doet en zonder kaas, wat jij wil! Maar enkel bladerdeeg en ei gaat lastig worden (zoals je zelf al hebt gemerkt), je mist dan namelijk de versteviging in de randen.

   Beantwoorden
   • Desiree

    Veel makkelijker te maken in een muffinvorm. Ook lekker: ipv bladerdeeg croissantdeeg

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.