Er zijn maar weinig zoete broodjes waar ik echt gek op ben. Ook bij hotelontbijtjes kies ik steevast voor hartige dingen want ik ben dól op hartig. Toch vind ik Cinnabuns niet te versmaden. Donkerbruine basterdsuiker, kaneel en dat heerlijke suikerglazuur… Noooomm! Voor het kerstontbijt wilde ik eigenlijk ook cinnabuns maken maar die zijn direct zo groot. En met het kerstontbijt heb ik het liefst zoveel mogelijk verschillende hapjes. En daarom ging ik aan de slag met het maken van kaneelcroissantjes met suikerglazuur. Mini croissantjes, super leuk én lekker!

Wat heb je nodig? 

 • 1 blik voor minicroissants of 1 blik voor 6 croissants*
 • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
 • 1 theelepel kaneel
 • eetlepels poedersuiker
 • eetlepels water

*Kun je alleen maar de blikken voor 6 croissants vinden dan kun je hier heel eenvoudig nog minicroissantjes van maken door één grote plak (driehoek) te snijden in vier kleine driehoekjes. 

1. Doe de basterdsuiker samen met de kaneel in een kom en schep dit even goed door.

2. Rol de plakjes croissantdeeg uit of snijd ze dus in kleine driehoekjes.

3. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.

4. Verdeel het suiker-kaneelmengsel in een dun laagje over de croissantplakjes en rol de croissantjes vervolgens op. Verdeel ze met voldoende tussenruimte over de bakplaat.

5. Bak de minicroissantjes in ongeveer 10 – 12 minuten in het midden van de oven gaar.

6. Roer voor het suikerglazuur de poedersuiker door het water tot de suiker is opgelost.

7. Schenk het suikerglazuur over de kaneelcroissantjes, garneer de croissantjes met nog een klein beetje poedersuiker en serveer bij voorkeur direct.

Kaneelcroissantjes

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

12 reacties

  • Sabine

   Ik gebruik ongeveer een theelepel water op anderhalve eetlepel poedersuiker. Wanneer je merkt dat het glazuur te vloeibaar is voeg je wat poedersuiker toe of als het totaal niet vloeibaar is voorzichtig een beetje water.

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.