Er zullen maar weinig huishoudens zijn waar de kerststol niet op tafel komt deze feestdagen. Op OMF staat al een fijn recept voor zo’n heerlijk gevuld brood, maar je kunt er nog veel meer mee dan alleen een sneetje vanaf snijden. Maak bijvoorbeeld wentelteefjes van kerststol! Ik ben zelf helemaal niet zo dol op kerststol, maar van deze wentelteefjes heb ik echt gesmuld. Ze zijn zo heerlijk zoet en smeuïg, het perfecte gerechtje om op tafel te zetten tijdens het kerstontbijt. En ook redelijk snel klaar, ideaal.

Wat heb je nodig? (2 – 4 personen)

  • 6 plakken kerststol
  • 100 milliliter slagroom
  • 1 ei
  • 1 theelepel kaneel

1. Laat een klontje boter in de koekenpan smelten.

2. Klop het ei op en voeg hier de slagroom en het kaneel aan toe. Roer even goed door.

3. Wentel de plakken kerststol door het slagroommengsel en bak ze vervolgens in de koekenpan in een paar minuten rondom bruin.

4. Leg de warme wentelteefjes op een bord en bestrooi met poedersuiker. Serveer direct.

Mocht je nou net als ik mensen in huis hebben die geen kerststol (kunnen) eten, koop dan ministolletjes bij de bakker of supermarkt en snijd deze over de lengte in plakken. Werkt net zo goed!

Wentelteefjes van kerststol

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.