Banaan en kokos zijn een gouden combi. Of eigenlijk een gouden Thaise combi, want in Thailand zijn banaan en kokos dé ingrediënten voor de lekkerste toetjes. Ik at er heerlijk zoete banaan in kokosmelk na mijn groene curry of op straat een crêpe met banaan en vanillesaus. Oké, dat was zonder kokos maar hoe dan ook, deze 2 zijn perfect samen. Het zijn allebei natuurlijke ingrediënten dus ook een goede basis voor een gezonde snack. Ik maakte kokos banaan havermoutbrood, een variant op het bekende bananenbrood (of cake, hoe je het noemen wilt) en ik weet nu al dat ik hem regelmatig zal blijven maken. Het wil niet zeggen dat er minder calorieën in een snack zoals deze zitten, want er bestaat ook zoiets als fruitsuiker. Maar, als je op zoek bent naar een verantwoorde snack, dan is dit ‘m.

Ook fijn, snijd het brood in plakjes en bewaar ze los van elkaar maar wel verpakt in de vriezer. Dan gaat de cake niet in 1 keer op (verstandig) en pak je alleen wat je nodig hebt.

Wat heb je nodig? (voor ong. 12 plakken)

  • 200 gram havermout (vlokken)
  • 3 rijpe bananen
  • 100 gram kokosrasp (ongezoet)
  • 6 eetlepels honing
  • 1 1/2 eetlepel kaneel
  • 2 theelepels vanille extract
  • 4 eieren

1. Verwarm je oven voor op 180 graden

2. Prak de bananen en meng met alle ingrediënten in de keukenmachine.

3. Bekleed een cakevorm met bakpapier en stort het beslag in de vorm. Verdeel het beslag gelijkmatig en zet in de oven voor 45 minuten.

 

OMF_Vivian_BanaanKokosHavermoutBrood

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

31 reacties

  1. Kirsten

    Heerlijk van smaak maar erg compact! Er zit ook helemaal geen bakpoeder of melk in… Grappig

    Beantwoorden
  2. Leona

    Gisteravond deze gemaakt. Hele huis rook heerlijk naar kokos rn banaan! Erg lekker maar bij mij een beetje aan de droge/harde kant. Misschien dat hij wat minder lang in de oven had gemogen. Volgende keer dat ik deze maak eens wat spelen met de bereidingstijd…

    Beantwoorden
  3. Veerle

    Een overheerlijke hap! Ik heb de overschot in plakjes gesneden en ingevroren. Lekker makkelijk mee te nemen naar het werk. En je kan een voorraadje aanleggen.
    Vandaag nog eens gemaakt maar had geen kokos in huis dus dan maar amandelschilfers gebruikt. De honing was ook op dus geen zoetstof. En ik heb amandelconcentraat gebruikt. Zo lijkt het een beetje op marsepein! Echt supppppeeeeeeerrrr lekker en qua voorbereiding slechts 5 à 10 minuten.

    Een recept dat ik nog vaak ga klaar maken!

    Beantwoorden
  4. Marga

    Heb ‘m net gemaakt,van 150 gr havermout 3 eieren en 3 b ananen en een hand rozijnen, toch 15 gr baking soda erbij gedaan , maar heel.compact, bijna niet gerezen. De smaak is matig. Morgen maar opnieuw proberen een dan ook wat honing erbij.

    Beantwoorden
  5. Manon

    Hallo weet je ongeveer hoeveel calorieën er in een plakje zitten? Heb hem vanmiddag gemaakt ruikt heerlijk!

    Beantwoorden
  6. Marian

    Vandaag een totaal eigen variant, zo mooi aan dit recept, je kan er alles ingooien. Had nog een restje amandelen (60 gram denk ik), havermout (75 gram denk ik), kokosrasp tijdje geweekt in melk (ongeveer 70 gram denk ik), koffielepel wijnsteenbakpoeder, 2 overrijpe bananen,wat oude zachte volkorenbiscuitjes uit de trommel, scheut stevia honing (4 El denk ik), 3 eieren, snufje zout en een dopje vanilleconcentraat. Alles in de keukenmachine, uurtje in de oven 160 graden, heerlijk!

    Beantwoorden
  7. Astrid

    Bij gebrek aan een aantal ingredienten in huis heb ik hem met 2 bananen gedaan (ipv 3), 6 eetlepels lichtbruine basterdsuiker (ipv honing), speculaaskruiden (ipv kaneel) en voor de smeuigheid een goeie scheut zonnebloemolie er bij gedaan (calorieen maakt me geen zak uit ;). Ohja en rozijnen! Het resultaat… een heel erg lekkere cake! Ik ga hem snel nog een keer maken.

    Beantwoorden
  8. Mieke

    Ik heb hem vandaag gemaakt en het is een blijvertje. Het rook al heerlijk toen het in de oven stond en de smaak is ook erg lekker.

    Beantwoorden
  9. Karen

    Hoi, is het de bedoeling dat je alle ingrediënten heel fijn maalt in de koeknmachien? Of houd je alles redelijk grof en mix je het alleen allemaal goed door elkaar?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.