Toen Rosanne mij dit recept voor meloen/yoghurt ontbijt instuurde was ik in eerste instantie een beetje sceptisch, want wat is er nu zo bijzonder aan een ontbijt met een schaaltje yoghurt en wat meloen. Tót ik verder keek en zag wat ze ermee had gedaan. Met vier hele simpele ingrediënten maakte Rosanne een waanzinnig leuk en zomers ontbijt dat er zeker heel anders uit ziet dan ‘gewoon’ een schaaltje yoghurt met fruit. Zij gebruikte namelijk een halve meloen in zijn geheel.

Wat heb je nodig? (1 persoon)

  • Een halve galia meloen
  • Hoeveelheid dikke yoghurt naar keus
  • Pure chocolade
  • Goji bessen

1. Pak een rijpe galia meloen en snijd deze door midden. Lepel de zaadjes uit één helft zodat je een mooi kommetje in het midden van de meloen krijgt.

2. Lepel in dit gat yoghurt naar keus. Als je het extra gezond wilt houden kun je het beste kiezen voor Griekse yoghurt, maar een andere yoghurt kan natuurlijk ook prima! Zorg wel voor een dikke variant zodat het niet snel overstroomt.

3. Rasp wat pure chocolade over de yoghurt en leg er Goji bessen overheen.

That’s it! Met weinig moeite tover je in no-time een heerlijk gezond en zomers ontbijt op tafel. En uiteraard kun je met de toppings eindeloos variëren. Voeg er bijvoorbeeld voor een extra powerboost nog een schepje lijnzaad aan toe, smullen!

meloenontbijt

Wil je jouw recept ook op OhMyFoodness zien? Surf dan naar deze pagina, vul het contactformulier in en wie weet publiceren we binnenkort ook jouw recept!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

6 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.