Ik moet eerlijk bekennen dat ik een beetje verbaasd was dat ik deze eimuffins nog niet op OMF had staan. Huh? Ik eet ze namelijk wel regelmatig en bovendien zijn ze gezond en makkelijk om te maken. Achteraf alleen maar prima dat ik dit recept nog niet met jullie had gedeeld, hij past namelijk perfect in de Paasweek die sinds gisteren van start is gegaan! Tot en met aankomende zaterdag staat ieder artikel dat gepland staat op OMF in het teken van Pasen. Ook de Travel Tuesday, Fastfood Friday, OMF’s Studentenkeuken en de wekelijkse video. Ik hoop dat je genoeg inspiratie op zult doen voor de Paasbrunch.

Vandaag dus in ieder geval de Eimuffins, een ideaal recept om snel klaar te maken en om niet al te ongezond te doen. Varieer naar hartenlust met de ingrediënten die je toevoegt, ik ben deze keer voor kaas en schouderham gegaan.

Wat heb je nodig? (6 stuks)

  • 5 eieren
  • 3 plakjes schouderham
  • 3 plakjes kaas naar wens
  • peper en zout
  • bieslook

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet ondertussen een muffinvorm vast in met een beetje olie.

2. Klop de eieren los in een kommetje en verdeel het mengsel over zes muffinvormpjes. Het ei zal tijdens het bakken omhoog komen, zorg er dus voor dat je de vormpjes niet te vol schenkt. Strooi wat peper en zout over de gevulde eicupjes.

3. Snijd de kaas en de schouderham in stukjes en verdeel deze over de gevulde eivormpjes.

4. Bak de eimuffins in het midden van de oven in ongeveer vijftien – twintig minuten gaar.

5. Haal de eimuffins uit hun vorm en bestrooi ze met de bieslook. Serveer direct.

Een aantal andere fijne combinaties:

  • gerookte zalm en groene asperges
  • gemengde paddenstoelen
  • cherrytomaatjes en mozzarella
  • geitenkaas en prei

eimuffins

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

17 reacties

  1. Samantha

    Dit ziet er echt heerlijk uit! En je kunt er ook zoveel kanten mee op. Ik denk dat ik de cherrytomaatjes met mozzarella ga uitproberen. :) Leuk verzonnen trouwens; de paasweek.

    Beantwoorden
  2. Willemijn

    Grappig hoe de muffinbakvorm de gouwe ouwe omelet weer helemaal hip maakt.

    Voor wat meer vitamientjes is een handje (soep)groente door het eiermengsel ook heel handig en makkelijk. Italiaanse kruiden erbij door doet het bij mij ook goed!

    Beantwoorden
  3. Ranna

    Ik geloof dat het een foutje is maar er staat voor 6 stuks 5 eieren. Morgen lekker als ontbijt eten!

    Beantwoorden
  4. Ineke

    Ijkt mij erg lekker, ik ga het proberen en mijn gasten van mijn B&B voorzetten
    Is weer eens wat anders dan het gekookte eitje

    Beantwoorden
  5. Lianne

    OOk leuk te serveren bij een high tea …en als je het wat steviger wil kun je ook nog een stukje brood even met de deegroller bewerken en onderin je cups doen …..

    Beantwoorden
  6. Bertha

    Mij lijkt 5 eieren voor 6 muffins erg veel. Vooral omdat er nog ingrediënten bij komen.
    Klopt dat? (Of ik heb kleine muffinvormpjes…)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.