Dit recept voor Havermoutmuffins met nectarine heeft vele vormen gekend voordat ik het besloot te plaatsen. Eerst was het de bedoeling om Perzik crumblemuffins te maken maar toen had ik geen perzik in huis. Uiteindelijk was het zeker dat ik de perziken zou vervangen door nectarines maar eigenlijk had ik ook geen zin in een muffinrecept met boter en suiker waardoor dat plan weer van tafel werd geveegd. Toen kwam ik bij mijn lieve foodinnetje Pauline een recept tegen voor havermoutmuffins. En ik vond dat er zó lekker uitzien dat ik maar besloot een variatie daarop te maken. En aanschouw hier het resultaat: havermoutmuffins met nectarine. Op en top zomer en lekker gezond. Heel fijn!


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (10 stuks)

 • 125 gram havermout
 • 1 banaan
 • 2 nectarines
 • 2 eieren
 • 100 milliliter sojamelk
 • 2 theelepels bakpoeder

Check de video voor de werkwijze!

Havermoutmuffins met nectarine

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

16 reacties

 1. Ineke

  Ik vind het jammer dat je het recept niet uitschrijft, ik merk nu dat de lust me vergaat om de video te gaan kijken voor de werkwijze. Als je dan iets mist moet je weer terug naar het bewuste punt. Waarom niet en/en?

  Beantwoorden
  • Sabine

   Ik ben nog aan het twijfelen of ik de recepten weer ga uitschrijven. Ik merk namelijk ook dat mensen geen zin hebben om de video te kijken als het hele recept toch al uitgeschreven staat. En in zo’n video gaat veel meer werk zitten dan het schrijven van een recept :)

   Beantwoorden
   • Ineke

    Dan is uitgeschreven met een paar mooie foto’s erbij toch prima? Waarom moeilijk als het gemakkelijk kan? ;)

 2. Astrid

  Ik heb ze gisteren gemaakt met aardbeien ipv nectarine en zonder melk maar een klein beetje water! Werkte perfect en ze zijn heel erg lekker!

  Beantwoorden
 3. Gerbrich

  Gisteren gemaakt met mango ipv nectarine, heerlijk!! Heb je enig idee hoeveel calorieën er in 1 stuk zitten als je er ongeveer 11 maakt van bovenstaand recept?

  Beantwoorden
 4. Rosanne

  Nouuu, ik wilde ze vanavond maken maar zie in het filmpje pas dat er zonnebloemolie door moet.. stond niet in de ingrediëntenlijst. Jammer! Of kan het ook met olijfolie? ;)

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.