Nu we zo strikt Paleo doen vind ik het wel lastig om te variëren met ontbijtjes. Ik heb namelijk ook best wel eens zin in een schaaltje yoghurt met cruesli, maar beide zit er voorlopig nog even niet in. Om toch een keertje aan die zoete trek te voldoen ging ik op zoek naar een Paleo-proof ontbijtje dat de yoghurt zou kunnen vervangen. Ik experimenteerde een beetje en uiteindelijk kwam ik met dit recept op de proppen. Een blijvertje als je het mij vraagt. Ik maakte Kokosyoghurt met gebakken banaan. Klinkt slecht, is het niet. Hoera!


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (1 persoon)

 • 1 kommetje kokosroom
 • 1 vers vanillestokje
 • ½ banaan
 • 1 klein handje gemengde ongebrande noten
 • kokosolie
 • kaneel naar smaak
 • honing naar smaak

1. Zorg ervoor dat je de kokosroom in de koelkast hebt staan zodat deze lekker koud is.

2. Schraap het merg uit het vanillestokje en roer dit door de kokosroom. Bewaar het lege stokje om kristalsuiker mee te maken.

3. Snijd de banaan in plakjes en bak deze in een klein beetje kokosolie in de koekenpan zacht en bruin.

4. Hak ondertussen vast de noten grof.

5. Leg de warme banaan in de kokosyoghurt en bestrooi met kaneel.

6. Strooi de noten over het ontbijtje en maak af met een beetje honing.

Kokosyoghurt met gebakken banaan

7 reacties

  • Sabine

   Ik durf daar geen antwoord op te geven, daar zijn de meningen zo ontzettend over verdeeld. De één zegt dat het vol zit met gezonde vetten, de ander zegt dat je het beter niet kunt nemen dus tja, wie heeft er nu gelijk. Ik vind dit wel iets dat je niet iedere dag zou moeten eten, net als de appelcrumble. Als je genoeg blijft variëren denk ik niet dat het kwaad kan.

   Beantwoorden
 1. Aimée

  Hoi Sabine!

  Wat een goed idee! Ik doe zelf niet aan paleo, maar zocht nog iets voor in de kwark. Ben alleen niet zo gek op banaan, dus heb het met appel gemaakt. Heerlijk!

  Beantwoorden
 2. Roxanne

  Ik lust geen ‘gewone’ banaan, daar ben ik op tegen gegeten. Gebakken banaan daarentegen is wel lekker. Dus dit lijkt me erg lekker! Wat zou je evt als vervanging van het vanille stokje kunnen gebruiken? Wat niet meteen super ongezond is? (hoewel het wellicht wel iets ongezonder wordt maar ok) en waar kocht je de ongebrande ongezoute noten?

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.