Voor OMF wilde ik altijd al een keertje scones maken maar als je gaat Googelen dan zie je dat dit al heel vaak is gedaan op andere blogs. Ik vind het wel zo leuk om dingen dan een beetje anders aan te pakken en daarom ging ik aan de slag met miniscones en bedacht ik er een twist op. In de video van vandaag ga ik je laten zien hoe je Mini Citroenscones met maanzaad kunt maken, een heerlijke combi die perfect samengaat met tal van zoete smeersels. Gebruik bijvoorbeeld de hangop van vorige week om op de scones te smeren! Voor deze scones gebruikte ik een basisrecept van Delicious.


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (± 20 mini scones)

 • 250 gram zelfrijzend bakmeel
 • 30 gram koude boter
 • 1 ei + 1 losgeklopt ei
 • 100 gram zure room
 • 1 eetlepel suiker
 • sap van 1 citroen
 • 1 eetlepel maanzaadjes
 • snuf zout

Check de video voor de werkwijze!

Vergeet je niet te abonneren op het OMF YouTube-kanaal, dan blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste video’s.

Mini citroenscones met maanzaad

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

3 reacties

 1. Ellen

  Ik heb al heel vaak scones gemaakt (en gegeten uiteraard) maar het makkelijke aan een scones recept is dat het juist niet zo lang gekneed moet worden. Bij scones geldt: hoe minder kneden hoe beter, en vooral niet uitrollen. Het deeg blijft dan vrij rommelig en droog, en er zitten nog grote brokjes roomboter in. Op deze manier krijgt de scone een brosse structuur, en niet zo glad zoals hier op de foto te zien is.

  Het lijkt me wel lekker om er maanzaad en citroen doorheen te roeren, dat ga ik de volgende keer proberen want daar ben ik dol op!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.