Wentelteefjes vormen wat mij betreft het ideale ontbijt op dagen waarop je wat meer tijd hebt. Daarnaast vormen ze ook het perfecte gerecht om oud brood op te maken, want het blijft natuurlijk zonde om ‘oud’ etenswaar weg te moeten gooien. Om de wentelteefjes voor Pasen net dat beetje extra mee te geven maakte ik ze deze keer van suikerbrood. Nog zoeter en nog meer een guilty pleasure maar daarmee ook nog een stukje lekkerder dan degenen gemaakt van gewoon brood. En ach, op feestdagen mag je jezelf toch best een beetje verwennen?

Wat heb je nodig? (1 persoon)

  • 3 sneetjes suikerbrood
  • 100 milliliter melk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • klontje roomboter

1. Klop de eieren los en roer vervolgens de melk en de kaneel erdoorheen.

2. Verhit ondertussen een klontje boter in de koekenpan. Zorg ervoor dat de boter is gesmolten maar niet aanbrandt.

3. Wentel de plakjes suikerbrood aan weerszijden door het eimengsel. Bak de wentelteefjes vervolgens om en om goudbruin in de koekenpan.

Ik serveerde deze wentelteefjes van suikerbrood zelf met gele pruim en kokos, maar er zijn tal van lekkere combinaties te verzinnen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • banaan met honing
  • aardbeien en slagroom
  • gemarineerde ananas
  • gebakken vijgen

wentelteefjes van suikerbrood

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

10 reacties

  1. Susanne

    Ik vind het erg om het te zeggen maar: ik heb nog nooit wentelteefjes gegeten. Ik ben het al zooooo lang van plan. Ik heb wel gelezen dat het met krentenbrood ook heel lekker is!

    Beantwoorden
  2. Remy | BakingBeautyNL

    HAHA! Wat een perfecte combinatie! Ik ben gek op wentelteefjes, zeker als er inderdaad wat meer tijd is! En eerlijk waar, heb schoonfamilie uit Friesland, als ze dit horen, dan vermoorden ze me ;) volgens hun mag er alleen roomboter op suikerbrood :S snap jij dit?

    Ik ga dit recept in ieder geval uitproberen. Bedankt voor de tip en een fijne avond!!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.