Volgens Paleo mag je officieel geen zuivel tot je nemen. In principe heb ik daar niet heel veel moeite mee gehad want met mijn lactose-intolerantie was het niet iets dat ik veel at, maar bij sommige gerechten is het nog best lastig. Zo ook met pannenkoeken want daar heb je vrijwel altijd melk bij nodig. Tot vandaag! Tijdens de Paleo challenge ben ik aan de slag gegaan met het maken zuivelvrije amandelpannenkoekjes en wonder boven wonder smaakten ze heerlijk. Tijd voor een recept dus.

Wat heb je nodig? (4 kleine, dikke pannenkoekjes)

  • 80 gram amandelmeel
  • 80 milliliter water
  • 1 ei
  • ¼ theelepel baking soda (of ½ theelepel bakpoeder)
  • verse blauwe bessen
  • gemengde noten
  • geraspte kokos
  • kokosolie om in te bakken

1. Doe het amandelmeel en de baking soda in een kom.

2. Voeg hier het ei en het water aan toe en klop het geheel met een garde tot een glad beslag. Het beslag is vrij vloeibaar, vloeibaarder dan normaal pannenkoekbeslag.

3. Verhit voor iedere pannenkoek een beetje kokosolie in een kleine koekenpan. Schep een lepel beslag in de pan en laat de onderkant van de pannenkoek bruin kleuren.

4. Zodra er luchtgaatjes aan de bovenkant van het pannenkoekje verschijnen draai je de pannenkoek om. Laat vervolgens ook de bovenkant in een paar minuutjes bruin kleuren.

5. Serveer de pannenkoeken op een stapel en serveer ze met blauwe bessen, gemengde noten en geraspte kokos.

Deze pannenkoekjes worden extra lekker met een beetje stroop, honing of maple syrup. Worden ze natuurlijk wel iets ongezonder van.

Zuivelvrije amandelpannenkoekjes

16 reacties

  1. Susanne

    Haha bizar eigenlijk! Nooit gedacht dat het zou kunnen haha. Jammer genoeg dat amandelmeel zo duur is, wil het al zo lang kopen maar die prijzen houden me tegen :(

    Beantwoorden
      • Annie

        zelf koop ik online ook amandelmeel bij Body&Fit.
        Heerlijk bruin meel (van hele amandel – dus met vel).
        Gezond en heerlijk.
        Vergeleken bij de reformwinkel is het goedkoop.
        En: vanaf € 20,00 is verzending gratis.

      • Rineke

        Amandelmeel kun je niet 1 op 1 door kokosmeel vervangen. Kokosmeel neemt heel veel vocht op en zou dus veel meer water nodig hebben dan in dit recept.

      • Annie

        kokosmeel is niet hetzelfde als kokosrasp.
        Bij kokosmeel is het vet verwijderd.
        Daardoor is het enorm droog.
        Het neemt inderdaad veel vocht op.

  2. Rineke

    Vanmorgen gemaakt als ontbijt. Zo klaar en echt lekker. Wel wat droog, ik had nog potjes zelf ingemaakte aardbeien, bessen en bramen in saus. Die heb ik erbij gedaan. Was een heerlijk ontbijtje.

    Beantwoorden
  3. Michiel

    Geweldig recept! Het water heb ik door kokosmelk vervangen en de pannenkoekjes met pindakaas en cottage cheese besmeerd. Wat ik me afvraag is voor hoeveel personen dit recept is? Als lunch voor mezelf vond ik het wat veel.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.