Een hele poos geleden liet ik jullie op MyCherise al mijn favoriete Youtube filmpjes van Laura Vitale al zien en daar zat ook een how-to bij om zelf een Oreo ijstaart te maken. Inmiddels zijn wel alweer een paar maanden (en taarten) verder en dien ik ‘mijn’  oreo ijstaart op bijna elk feestje wel te maken. Hoogste tijd om met jullie te delen hoe ik de taart het liefste maak.

Wat heb je nodig?

  • Vier a vijf doosjes Oreo koekjes (in ieder doosje zitten vier zakjes)
  • Anderhalve liter slagroom of vanille ijs
  • Chocoladesaus
  • Chocoladeglazuur
  • Een springvorm van ongeveer 24cm

Het maken van een oreo ijstaart kan iedereen, echt waar, het is absoluut niet moeilijk maar wel één van de lekkerste toetjes die je hebt geproefd. Niet heel erg gezond helaas, maar ach… dit is te lekker om te laten staan.

Allereerst beginnen we met de rand van de taart, hiervoor zetten we hele oreo’s tegen de rand van de springvorm aan. Bij de taart die je ziet op de foto’s van dit artikel heb ik deze stap overgeslagen omdat ik deze keer een ‘gladde’ rand wilde hebben, maar de oreo’s langs de zijkant maken de taart wel veel lekkerder. Het is even oefenen omdat de oreo’s nogal snel omvallen, maar oefening baart kunst.

Vervolgens is de bodem van de taart aan de beurt. Deze maak je door de helften van de oreo’s van elkaar af te halen en deze vervolgens te verspreiden over de bodem van de springvorm.

Dan is het de beurt aan de mix. Zorg ervoor dat je het ijs al een paar uur buiten de vriezer hebt staan zodat het flink zacht wordt, anders valt er namelijk niet mee te werken. Doe het ijs in een grote kom en maak de stukken die nog wat hard zijn zacht met een houten lepel. Breek de oreo’s die je nog over hebt boven het ijs in stukjes, het is niet erg als deze stukken wat grof zijn, dat is juist lekker. Meng de gebroken koekjes met een houten lepel door het ijs. Voeg aan het ijsmengsel een gewenste hoeveelheid chocolade saus toe en roer dit er voorzichtig door. Niet helemaal mengen, een paar swirls zien er namelijk wel weer leuk uit. Je kunt er ook voor kiezen om nog wat aardbeiensaus toe te voegen of walnoten zoals Laura Vitale doet. Gewoon een beetje experimenteren.

Stort vervolgens het ijsmengsel in de met oreo’s beklede springvorm en zet deze voor minimaal drie uur in de vriezer totdat het ijs weer bevroren is.

Wanneer je ijstaart bevroren is kun je aan de slag met het chocoladeglazuur. Ik heb voor deze taart de kant-en-klare zakjes uit de supermarkt gekocht, en die smaken wat mij betreft prima. Waar je wel even op moet letten is dat je snel moet werken. In eerst instantie dacht ik dat de ijstaart zou smelten omdat het glazuur warm is, maar het is precies andersom. Het moment dat het glazuur de taart raakt bevriest het onmiddellijk. Snel werken dus!

Zet de ijstaart weer even terug in de diepvries en voilà, klaar is je overheerlijke oreo ijstaart. Succes gegarandeerd!

Oreo IJstaart

 

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

17 reacties

  1. Vera

    Je kan dit ook doen met bastogne koekjes, dat is ook zoooooo lekker! Alleen glazuur ik die nooit, ik doe er gewoon kruimels bovenop

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ooh, dat lijkt me ook apart met bastogne koekjes! Glazuur doe ik overigens normaal ook nooit hoor, was deze keer alleen om uit te proberen ;)

      Beantwoorden
  2. Kaylani

    Hmmm, ik zit te watertanden hier! Ziet er super lekker uit :) Helaas zijn Oreo’s duur.. Eens kijken of er hier een goedkope variant van is haha!

    Beantwoorden
  3. Valérie

    Hai Sabine!

    Ik zit hier op Tweede Kerstdag helemaal klaar om je Oreo-ijstaart te maken, maar je foto’s doen het niet meer. :( Gelukkig de bovenste wel en het recept ook, maar ik wilde het toch even gezegd hebben. ;-)

    Beantwoorden
      • Valérie

        Heb ‘m gemaakt en hij viel erg in de smaak! Zeker één om er in te houden. Kijk nu al uit naar de volgende keer. ;-)

        Thanks voor je reactie. Ik lees je blog echt met veel plezier, er komen altijd zulke lekkere dingen voorbij. :)

  4. Henrieke

    Hoi Sabine,
    Allereerst complimenten voor je site. Ik bezoek ‘m al heel lang, maar reageer eigenlijk nooit.
    Ik heb een vraag over deze taart: als deze verdeeld wordt in 12 porties, zijn deze dan groot genoeg?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Moet kunnen voor 12 personen, de taart is best machtig en ervan uitgaande dat je hem als dessert serveert moet dat genoeg zijn. Bij twijfel kun je altijd iets meer van de ingrediënten gebruiken. De taart laat zich goed bewaren in de vriezer.

      Beantwoorden
      • Henrieke

        Oké, bedankt voor je tips! Ik ben van plan ‘m dan te serveren met wat decoratie van chocoladesaus e.d., dus dan moet het wel goed komen!

  5. Silke

    Zoo, ook ik kwam dit recept tegen.
    De taart staat net in de diepvries!
    Ik heb alleen een vraag, de glazuur moet pas later.. mijn dessert is voor morgenavond. Kan ik dan het beste vanavond glazuur eroverheen doen(het staat dan nog wel een dag in de diepvries) of beter morgenmiddag doen?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.