Ik vind het altijd leuk om tijdens Pasen verschillende soorten broodjes op tafel te zetten. Van zoet tot hartig, maar zoete broodjes voeren vaak wel de boventoon. En zoiets als cinnamon rolls vind ik dus een perfecte aanvulling op al die broodjes. Ik ben zelf gek op kaneel dus ik zou zelf zo’n broodje dan ook als eerste pakken.

Maar hoe leuk en simpel is het, als je zelf gaat bakken, om een kleine twist aan die rolls te geven? Door er niet alleen kaneel in te stoppen, maar er een carrot cake variant van te maken? Ze zijn heerlijk kan ik je vertellen. En wanneer je ze uit de oven haalt duw je de de rolls met twee messen zachtjes in een ei-vorm. Zo zijn ze nóg meer geschikt voor de Paastafel.

Paasrecept: Carrot Cake Rolls

Recept afdrukken Pin recept

Ingrediënten

  • 1 XL croissant deeg
  • 75 gram roomboter
  • 1 tl vanille aroma
  • 125 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 50 gram wortel julienne fijngehakt
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 50 gram walnoten grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de boter in een steelpan en voeg wanneer de boter gesmolten is de tl vanille aroma toe. Roer even door.
  • Meng de suiker, wortel julienne, kruiden en walnoten met elkaar in een kom.
  • Rol het croissantdeeg uit en knijp de eventuele gaatjes in het deeg dicht. Smeer vervolgens het deeg in met de vanilleboter.
  • Verdeel het suikermengsel over het deeg en rol het deeg vanaf de korte kant op. Snijd er dikke plakken van en leg deze op een met bakpapier bekleed rooster. Duw ze een beetje in vorm en schuif in de oven voor 12-15 minuten.
  • Wanneer je ze uit de oven haalt, duw ze dan voorzichtig in een paasei vorm met twee messen. Warm en koud zijn ze heerlijk.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

33 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.