Dit recept is voor je zondagochtend. Wanneer je lekker uitgebreid de tijd neemt om een ietwat guilty (of nouja, noem het gerust een mega guilty pleasure) ontbijt klaar te maken. Want deze taart van dikke pancakes maak je met een beslag waar ricotta en banaan in zit. Worden ze lekker fluffy en zoet van. Met nog een schep pindakaas erdoor ga je al in de richting van het eindresultaat want nadat je alles pancakes gebakken hebt, stapel je ze op elkaar. Met afwisselend een laag pindakaas en aardbeienjam. Oi oi oi, wat waren ze lekker. Ik heb er puntjes van gesneden en dat wil eigenlijk al wel zeggen dat je dit (denk ik) niet in je eentje op gaat kunnen. Een mooi ontbijt voor twee personen dus, om te delen. Lekker met een beetje fruit ernaast; bananen- en aardbeienplakjes.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

 

Peanut butter & jelly banana pancakes

Recept afdrukken Pin recept

Ingrediënten

  • 2 grote eieren
  • 250 gram ricotta
  • 100 ml melk
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 rijpe bananen geprakt
  • 1/2 tl vanille aroma
  • 1 el pindakaas + extra voor op de pancakes
  • aardbeienjam voor op de pancakes
  • roomboter om in te bakken

Instructies

  • Mix in een kom de eieren met de ricotta, melk, het zelfrijzend bakmeel, de geprakte bananen, vanille aroma en pindakaas met een garde tot een egaal beslag.
  • Verhit een beetje roomboter in een pan en schep een (soep)lepel van het dikke beslag in de pan, zorg dat het in een mooi rondje in de pan komt te liggen. Bak op middelhoog vuur gaar en keer de pancake halverwege.
  • Bij een grote pan kun je er twee tegelijk doen, anders doe je dit stuk voor stuk.
  • Wanneer de pancakes klaar zijn bouw je het taartje op; smeer de eerste pancake in met een beetje pindakaas en leg daarop de volgende pancake. Smeer deze in met jam en herhaal dit proces zo nog een aantal keer totdat de pancakes op zijn.
  • Serveer met vers fruit.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

33 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.