Pinda-kokoscurry met gamba’s

Net zoals pastagerechten zijn er ook tientallen curryrecepten te bedenken. Hoewel je dit misschien niet zult denken, aangezien je in de supermarkt vrijwel alleen currypasta’s vindt voor gele, groene of rode curry. Zo’n currypasta kun je echter ook heel makkelijk zelf maken en het fijne daarvan is: je mikt er gewoon ingrediënten in die jij het allerlekkerst vindt. Zo ben ik dol op vrijwel ieder gerecht met pindasmaak. Pindasoep, pindasaus, noedelgerechten met pinda’s… heerlijk vind ik het, in mijn optiek kan dat bijna niet misgaan. Deze pinda-kokoscurry met gamba’s is ook een absolute favoriet hier in huis. Super romig en heel mild van smaak. Enorm geschikt voor gezinnen met kinderen en tevens een goed recept om iemand kennis te laten maken met het fenomeen curry. Daarnaast ook nog eens een ideaal gerecht om restjes groenten in op te maken. Fijn toch?

Pinda-kokoscurry met gamba's

Pinda-kokoscurry met gamba's

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Pinda-kokoscurry met gamba's

4.43 van 14 stemmen

Pinda-kokoscurry met gamba's

Porties3 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 4 el pindakaas
  • 1/2 el gembersiroop
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 gele paprika in blokjes
  • 1 struik paksoi in reepjes
  • 1 blik kokosmelk 400ml
  • 1 el vissaus
  • 2 el sojasaus
  • 300 gr gamba's schoongemaakt en gepeld
  • sap van 1 limoen

Instructies

  • Doe alle ingrediënten tot en met de zonnebloemolie in de foodprocessor of hakmolentje. Maal het geheel tot een dikke currypasta. Fruit deze zonder olie in een diepe pan zo'n 2 minuten aan.
  • Voeg de paprika en paksoi aan de currypasta toe. Bak de groenten mee tot de paprika wat zachter wordt.
  • Schenk de kokosmelk in de pan en voeg hier de vissaus en sojasaus aan toe. Breng de curry aan de kook.
  • Doe de gamba's bij de curry in de pan en laat de curry 20 minuten zonder deksel op de pan pruttelen tot de gamba's gaar zijn.
  • Breng de pinda-kokoscurry op smaak met het limoensap. Serveer de curry met gekookte rijst.

Join the Conversation

  1. jolanda says:

    Hmmm! Ik heb nog diepvriesgamba’s in huis, lijit mij prima voor in een curry! Dit weekend is eens maken!

  2. Hij was heerlijk! Gaan we vaker eten

  3. c. havermans says:

    volgens mij is t lekkerder en oogt t mooier wanneer je de pindakaas er uit laat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close